Problem z Onkyo TX-RZ710

jonbravo77

New member
Witam. Mam problem z nowo zakupionym Onkyo TX-RZ710 . Po miesiącu użytkowania sygnał wychodzący z PS3 poprzez ampa do TV przestał być wyświetlany na tv jest tylko info brak sygnału . Po odlaczeniu ampa z prądu na 10 min wszystko wraca do normy aż do następnej zawiechy. Jaki to może być problem? Nadmienię że TV jest z 2016 LG55cali.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

jonbravo77

New member
Tak dokładnie . Wczoraj oglądałem Nowy odcinek wikingów i po 30 minutach oglądania czarny ekran i tyle

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Snikers89

New member
Bez reklam
Paranoja w tej Polsce. Mi raz Tv za 1700f siadl po 5 miechach i zwrot kasy jeszcze sami zaproponowali lub upust z wymiana na drozszy model zebym tylko zlej opini nie wystawil na glownej stronie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Żebyś wiedział. Welcome to the Jungle.
No, ale Lipet pisał, że 2tyg. czekał na ampli z serwisu.
Tyle, że sam zrobił zwarcie ;)

Snikers89

New member
Bez reklam
No dobra ale miesieczny ampli ? Zezarlbym ich tam bez popitki jakby mi taki tekst z serwisem puscili.
Rozboj w bialy dzien.

lolo2

Well-known member
Bez reklam

Akurat sam zrobił zwarcie....
Każdą PCB na pewno zabezpieczają lakierem aby nie zrobiło zwarcia, a po drugie pisał że kable docinał "pół" roku przed. Po prostu serwis zdjął pokrywę naprawił usterkę z przyczyn onkyo i min. znalazł drucik Lipeta. Ot cała historia aby klient był zadowolony z naprawy gwarancyjnej onkyo...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja rozumiem, ale nie mogli tego zrobić w 3 dni? Te 2 tyg. to kara za to czy jak?
Ja wiem, że Doktor zadowolony, ale, ale...

Ja jak kupuje na ebayu, to dostaje karteczki z życzeniami "miłego użytkowania", nie raz, nie dwa. Nie wspomnę już o jakiś bonusach.
Ostatnio gość mi dołożył całą siatkę kabli, nosz padłem.
Dostał ktoś coś podobnego na alle? No właśnie.

DrWredman

Active member

A naprawili chyba w godzine, bo w piątek po południu dzwoniłem i jeszcze się nawet za niego nie wzięli, a w poniedziałek o 11 zadzwonili ze jest gotowy do odbioru.
Chyba tylko wyjęli ten drucik i zrobili reset.

Możliwe, że siė lepiej podgrzał transformator jak dawaliśmy czadu w sylwestra może wtedy drucik gdzieś złapał, styk :) i dupło zaraz po nowym roku ;)

Ostatnia edycja:

Snikers89

New member
Bez reklam
Karteczki ? Chlopie ja raz paczke cukierkow dostalem i popcorn taki do mikrofali i z karteczka ogladaj i delektuj sie. Myslalem ze mi szczeka opadnie. Hehe.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja rozumiem, ale nie mogli tego zrobić w 3 dni? Te 2 tyg. to kara za to czy jak?
Ja wiem, że Doktor zadowolony, ale, ale...

Ja jak kupuje na ebayu, to dostaje karteczki z życzeniami "miłego użytkowania", nie raz, nie dwa. Nie wspomnę już o jakiś bonusach.
Ostatnio gość mi dołożył całą siatkę kabli, nosz padłem.
Dostał ktoś coś podobnego na alle? No właśnie.

Tylko pytanie czy to naprawiają w PL czy wysyłają zagranicę i jeszcze dodatkowo czekają aż uzbiera się więcej sprzętu do naprawy. Tak miałem z Tel. szajsungiem. Wysyłają 2 razy w tygodniu do serwisu więc jak oddasz pechowego dnia to już 3 - 4 dni czekasz na wysyłkę.

Ja jeszcze nigdy z zagranicy sprzętu nie zamawiałem, nie dorosłem do tego jeszcze :) (obawy)

Karteczki ? Chlopie ja raz paczke cukierkow dostalem i popcorn taki do mikrofali i z karteczka ogladaj i delektuj sie. Myslalem ze mi szczeka opadnie. Hehe.

Dobre

Ostatnia edycja:

Snikers89

New member
Bez reklam
Lolo allegro to to koniuszek paznokcia a Ebay to cale ramie z dlonia wziete. Takie male porownanie.
Cisnolem juz sprzety z Australii, Chin, Kanady, USA a raz to nawet z Indii. Z Europy to nawet nie wymianiam bo to standard. W razie problemow ebay zawsze dupe ratuje.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo allegro to to koniuszek paznokcia a Ebay to cale ramie z dlonia wziete. Takie male porownanie.
Cisnolem juz sprzety z Australii, Chin, Kanady, USA a raz to nawet z Indii. Z Europy to nawet nie wymianiam bo to standard. W razie problemow ebay zawsze dupe ratuje.

No tak, ale jak dostaniesz cegłe z chin, Kanady czy z USA to co z nią zrobisz?

Do góry