Problem z odbiorem filmu z komputera

tktomek

New member
Witam wszystkich (niewiem za bardzo gdzie mam to pytanie wrzucić)
Mam problem z odbiorem filmów z kompa które sa puszczone do tv lcd przez kabel dvi.Ogólnie wszystko jest o key.Obraz z kompa wyswietla sie na tv, gry chodzą bez problemu ,ale gdy puszczam film przez all playera to widze tylko tekst filmu a obraz jest ciemny a na monitorze film widze normalnie .Proszę bardzo o pomoc bo niewiem jak mam sobie z tym poradzic.Z góry dziękuje i pozdrawiam

Ostatnia edycja:

chrzanek

New member
kliknij prawym na pulpicie - wlasciwosci - ustawienai - zaawansowane - ekrany
i tam powinny byc ustawienia ekranu podstawowego i drugorzędnego
film jest zawsze wyswietlany na ekranie podatawowy, musisz wiec wybrac na niego telewizor ale wtedy film zniknie z monitora ( chyba ze znajdziesz w ustaweniach tryb Theater Mode ale wtedy pojawi się problem z napisami na ktory pomoże np nakladka Divx G400)
Ustawnienia moga byc inaczej ulokowne zalezy jaka masz karte graficzna ale mysle ze znajdziesz bez problemow.
Pozdrawiam

banan2005

New member
Nie jest to do końca prawdą. Wystarczy zmienić w ustawieniach ekranu jeden detal.
Po kliknięciu na monitorze drugi (TV) trzeba zaznaczyć: Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora. Wtedy TV będzie przedłużeniem pulpitu. W AllPlayerze wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Fullscreen na monitorze 2". Po przejściu do trybu fullscreen obraz automatycznie zostanie wyświetlony na TV (monitor 2).
Oczywiście jest jeszcze troche możliowści ustawiania obrazu ale związane jest to z sygnałem analogowym.
Gdybyś napisał chociaż jakiej karty graficznej używasz, byłoby latwiej ;)

Do góry