Czesc Wszystkim.
Postanowilem zwrocic sie do Was wszystkich z ze sprawa ktora byc moze ktos mi wyjasni lub pokieruje
Mam problem z moim samsungiem LE32M87BD mianowicie wydaje mi sie ze cos dziwnego dzieje sie z obrazem puszczonym przez zlacze hdmi w moim tv.Chodzi o to ze przy wlaczonej opcji "bez overscanu"na ekranie przy obrazie z gry czy z filmu na blu-ray czy dvd wystepuje ubytek wyswietlanego obrazu rzedu kilku pikseli z kazdej strony ekranu.Ma to miejsce po srodku,patrzac od gory ekranu na samych bocznych brzegach ekranu.Takze cos nie tak wydaje sie byc z kolorami poniewaz nie ma plynnego przejscia miedzy kolorami w zadnym wypadku tylko widoczne tak jakby schody miedzy odcieniami.Takrze czasami przy wlaczaniu filmu czy gry obraz robi sie na przemian czarny z kolorowymi paskami po obu stronach ekranu po czym jasny jakbym podkrecil kontrast i backlight na max.by w koncu sie ustabilizowac.Czy to sa normalne w lcd czy z moim jest cos nie tak jak trzeba?Dodam jeszcze ze w menu serwisowym mojego tv w punkcie "kalibracja"przy nazwie kazdego ze zlacz jest napisane np: "component:succes " a przy hdmi jest "failure"Czy to ma jakis zwiazek z tym co sie dzieje ww.?
Bardzo bym prosil o odp.lub jakis link do tematu ktory moglby mi cos wyjasnic w tej sprawie.
Z gory dziekuje.
Postanowilem zwrocic sie do Was wszystkich z ze sprawa ktora byc moze ktos mi wyjasni lub pokieruje
Bardzo bym prosil o odp.lub jakis link do tematu ktory moglby mi cos wyjasnic w tej sprawie.
Z gory dziekuje.
Ostatnia edycja: