Problem z LG 42LW570S

maly90001

New member
Witam

Mam problem z 3d w wyzej wymienionym TV. Z jakiego źródła bym odpalał film czy z pendrive czy film bluray 3d , mimo wlaczonej funkcji 3d na pilocie , sam efekt jest znikomy. Głębi wgogóle nie ma a za to nei rowno nakladajce sie krawedzie. Ogladam obraz na wprost tv dodam. Czy ktos zna rozwiazanie tego efektu ? Dziś patrzylem w sklepie podobne modele z serii wyzej i roznica jest powalajaca , mozna powiedziec ze u mnie wogole nie ma efektu 3D ?

eM!

New member
Dużo zależy od tego jaki konkretnie film próbujesz odpalić w 3D. Czy jest to oryginalna płyta z zafoliowanego pudełeczka ze sklepu czy ta mniej oryginalna z internetu. Druga kwestia - nie wiem jak w tym modelu jest dokładnie - poszukaj czegoś co się nazywa głębia i masz opcję którą ustawiasz na AUTO lub manualnie rzucisz np: Głębia +3.

maly90001

New member
Nie no film Kapitan America na bluray 3d orginal Co do glebi to tam pokazuje cos ale ten model nie ma tej funkcji zoom glebi choc nie sadze ze to o to chodzi Brak mi juz pomyslow

geo570

New member
Niewykluczone, że zamieniona jest kolejność obrazów. Proponuję podczas oglądania przestawić opcję 3D z lewy/prawy na prawy/lewy (lub odwrotnie); inna metoda (szybsza): obrócić okulary o 180 stopni.

Do góry