Problem z dźwiękiem 5.1

Kieziu

Banned
Witam,
Mam Pioneera vsx915, połączony z kinem domowym. Dvd podłączone za pomocą optyka, tak samo telewizor. I tutaj mampytanie, jak puszczam film z dvd to piękny dźwięk 5.1, sub ładnie gra. Natomiast jak chce obejrrzec film z jednego kanałów hd, ustawiam dźwięk oryginalny, wtedy mam opcję dolby digital. Głośniki grają 5.0, ale nie słychać wogóle suba. Moze ktoś pomoc co robię nie tak?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A jesteś pewien czy faktycznie ten dźwięk z TV jest w 5.1 a nie w 2.0?:) Ja mam dekoder N-ki i mało który film jest nadawany w 5.1. Nawet jak wybiore oryginalną scieżkę DD, to i tak jest dźwięk nadawany w DD 2.0. Czy jak zapuszczasz film z TV to ampli wyświetla Ci np. DD 5.1?

Kieziu

Banned
A jesteś pewien czy faktycznie ten dźwięk z TV jest w 5.1 a nie w 2.0?:) Ja mam dekoder N-ki i mało który film jest nadawany w 5.1. Nawet jak wybiore oryginalną scieżkę DD, to i tak jest dźwięk nadawany w DD 2.0. Czy jak zapuszczasz film z TV to ampli wyświetla Ci np. DD 5.1?

Witam,
Filmy oglądam tylko z TVN HD, bo taki tylko mam - wydaje mi się że dźwięk 5.1 gdyż słychać odgłosy dźwięków z głośników surround oraz dialog leci tylko z głośnika centralnego. Czy się myle z tym dźwiękiem? Jeżeli tak to dlaczego tak to słychać skoro dźwięk jest 2.0.?

Do góry