Problem z drugą strefą w HK AVR 255

moniek15

New member
Witam.

Mam HK AVR 255 w konfiguracji 5.1 + 2 w drugiej strefie.
Tak też ustawiłem konfigurację głośników w AVR.
Problem polega na tym, że za każdym razem kiedy wyłączam drugą strefę, amplituner gubi te ustawienia i pokazuje, że mam ustawione 7.1.
Tam gdzie powinna być druga strefa grają mi sback.

Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?
Z góry dziękuję

Kemot7

New member
Kontaktowałem się z serwisem.

Zalecono mi wgrać najnowsze oprogramowanie bo te które obecnie mam (z marca 2009) właśnie gubi ustawienia 2 strefy.
Żeby było śmieszniej dziewiczy soft ponoć nie miał kłopotów z 2 strefą (ja tego jednak nie sprawdziłem nawet).

Pozostaje zatem aktualizować oprogramowanie AVR.

Jak tylko się z tym uporam (czytaj znajdę chwile czasu na przytarganie stacjonarnego komputera do salonu), dam znać czy problem zniknął.

Może moniek15 mnie uprzedzi.

Pozdrawiam

ps. wyrazy uznania dla katowickiego serwisu. Na maila odpowiedzieli błyskawicznie.

Kemot7

New member
Troszkę to trwało ale zaktualizowałem soft.
Niestety problem znikającej 2 strefy pozostał bez zmian.
Dodatkowo zauważyłem jakiś cichy nieprzyjemny trzask z szumem dobiegający z lewego przedniego kanału (usłyszałem go siedząc na kanapie w odległości 3m od kolumn, więc nie taki znowu cichy). Szum występuje na każdym wejściu bez względu na tryb surround i inne zmiany w ampli (nawet przy wyciszeniu kolumn). Po prosty po włączeniu ampli od razu się pojawiał.
Strasznie mnie to zdenerwowało i z powrotem wgrałem poprzedni marcowy soft.
Szumienie trochę ustało (tzn z kanapy tego już nie słychać, ale jak przyłoży się ucho do kolumny to jest). Być może był od samego początku, tylko tego nie zauważyłem.
Generalnie jedna wielka D.PA. Aż ciężko uwierzyć, że ludzie od HK nie potrafią napisać normalnie działającego oprogramowania.

ps. żadnych zmian z nowym softem na plus nie zauważyłem. Bas raczej się nie zmienił, jak niektórzy piszą.

Kemot7

New member
Dodam w nowym poście, żeby trochę się bardziej rzucało w oczy.

Po wgraniu softu:
Version: AFW v0.98.3.1
Release Date: 5-26-2010

Problem z 2-gą strefą zniknął całkowicie. Wszystko działa już prawidłowo.

Do góry