Problem z anteną

scic05

New member
Kupiłem nowy dekoder Cyfry+ HD PVR do tego dostalem nową antene. Zamontowałem ją na dachu, zielony pasek był prawie na maxa.
Wszystko ładnie pięknie, ale gdy wczoraj napadało sniegu to pasek był na 0 i na kazdym kanale "Brak sygnalu, sprawdz antene" Boje sie ze jak bedzie padac deszcz to tez tak bedzie.
Co mam zrobic?? Wszystko jest nowe i swiezo zamontowane. Tylko nie piszcie ze zamowic i zaplacic za montaz bo wlasnie tego chce uniknac :) Pozdro

fiaam

New member
Przydałby Ci się miernik sygnału żeby precyzyjnie ustawić antenę. Wydaje mi się że masz za małą czaszę, dlatego podczas opadów sygnał zanika.

crasher

New member
Zobacz czy konwertera nie przykryl snieg, z anteny tez mozesz go zsypac. Jesli antena sie nie przestawila od wiatrow to przyczyn moze byc kilka, konwerter, zle zalozona koncowka i dostala sie wilgoc co powoduje zwarcie co w efekcie moze uszkodzic glowice.

Gucio50

New member
Bez reklam
scic05 napisał:
ale gdy wczoraj napadało sniegu to pasek był na 0 i na kazdym kanale "Brak sygnalu, sprawdz antene"
Mam to samo, patrz wątek powyżej. :p

scic05 napisał:
Boje sie ze jak bedzie padac deszcz to tez tak bedzie.
Deszcz na szczęście "sam skapywuje" jak powiedział mój sąsiad :D , pewnie problem będzie nieco mniejszy.

scic05 napisał:
Co mam zrobic??
To co ja, miotła w rękę i na dach. :mrgreen:

Do góry