Problem z 3d w Samsung UE40ES6570

Kamo1312

New member
Witam.
Kilka dni temu kupiłem tv Samsung UE40ES6570 z okularami aktywnymi. Mam takie pytanie, jak odtworzyć film 3d z pendrive na tym tv. Gdy podłączam pendrive to przechodze do tego filmu uruchamiam go, włączan na pilocie 3d i wtedy wyskakują mi 3 opcje: z 3d na 2d, obrazy obok siebie lub jeden pod drugim. Gdy wybieram ten 2 tryb i zakladam okulary to ekran nie jest zamazany (bez nich jest zamazany w 3d) ale nie widać tego efektu 3d(typu latające przedmioty po pokoju :D) Powiedzcie mi który mam wybrać tryb i jak zarobić aby były efekty prawdziwego 3d

cacumen

Member
Bez reklam
Witam.
Kilka dni temu kupiłem tv Samsung UE40ES6570 z okularami aktywnymi. Mam takie pytanie, jak ale nie widać tego efektu 3d(typu latające przedmioty po pokoju :D) Powiedzcie mi który mam wybrać tryb i jak zarobić aby były efekty prawdziwego 3d

Takie efekty nie występują permanentnie w filmie :wink:...trzeba cierpliwie czekać na sceny , w których się pojawią:cool:

Kamo1312

New member
No wiem, ale jak odtworzyłem krótki filmik (trailer filmu) 3d sbs no to tam chyba muszą być te sceny a u mnie okulary dają to że ekran nie jest rozmazany

tomek976

Member
Witam.
Kilka dni temu kupiłem tv Samsung UE40ES6570 z okularami aktywnymi. Mam takie pytanie, jak odtworzyć film 3d z pendrive na tym tv. Gdy podłączam pendrive to przechodze do tego filmu uruchamiam go, włączan na pilocie 3d i wtedy wyskakują mi 3 opcje: z 3d na 2d, obrazy obok siebie lub jeden pod drugim. Gdy wybieram ten 2 tryb i zakladam okulary to ekran nie jest zamazany (bez nich jest zamazany w 3d) ale nie widać tego efektu 3d(typu latające przedmioty po pokoju :D) Powiedzcie mi który mam wybrać tryb i jak zarobić aby były efekty prawdziwego 3d

Niewiele jest materiałów 3D w których przedmioty wypływają z obrazu
Niestety w wiekszości widac jedynie delikatna prestrzenność tła
momenty są np w:
This Is It Thriller 3D (SBS) 1080p Side-by-Side.mkv
LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3.mkv - we fragmencie z rybami

Kamo1312

New member
Udało się już działa wszystko. Tylko że jak oglądałem w sklepie przez okulary 3d film to efekty były bardziej widoczne niż u mnie na tv. Ja oglądam te filmy z pendrive czy jest jakaś różnica jakości niż filmy z blu-ray?

Do góry