Problem Połączenie PC-TV (Samsung LE32 B530)

nychuu

New member
WItam , kupiłem wczoraj telewizor LCD Samsung LE32B530. Kiedy podłączam Kompa do TV poprzez nie wiem jak to dokładnie nazwać ,ale jest to kabel z końcówką (dość szeroką) co się przykręca do wejść ( taki sam do laptopa i TV). Kiedy biore w TV , podłączenie do PC i jest czarny ekran i zero reakcji. Nie wiem próbuje różnych rzeczy ,ale nie wiem jak to zrobić.

Sory ze dobrze nie nazwałem wam ten kabel ,ale nie znam się na tym zbyt dobrze. Proszę o szybką ODP.

Wiecie może trzeba ustawić jakieś automatyczne szukanie lub coś :hmm:?

nychuu

New member
Znaczy za bardzo nie rozumiem? Przełączyłem w TV , na tryb "PC" . Pokazuje ,że "brak sygnału" lub "sygnał za słaby". Wszystko dobrze podpięte.

pagerank

New member
Witam,
sprawdź w ustawieniach karty - jeśli sygnał jest z laptopa, wówczas LCD jest jako 2. monitor.
Jeśli sygnał leci z PC, a LCD jest podłączony jako monitor domyślny uruchom PC ponownie nie wyłączając LCD. Na 100% powinien pojawić się screen z bootowaniem PC (czarny obraz w słabej rozdzielczonści z informacjami o stanie HDD, CPU itp - pokazuje się zawsze w każdym pc podczas uruchomienia) - a kabel to dsub (vga-vga)
pozdrawiam

awujotka

New member
Bez reklam
A co zrobic, gdy po podłączeniu do tego tv poprzez złącze hdmi w laptopie od razu jest "blue screen" i komp się resetuje? ja juz nie mam pomysłu...

pagerank

New member
szukanie igły...

witam, tutaj przyczyn może być masa - od źle zainstalowanych sterów karty, bałaganie w registry windowsa poprzez źle dobrane podzespoły, stary bios lub wadliwy sprzęt. Jeśli nie masz wiele do stracenia radze nową instalkę windowsa z aktualizacją + instalacja najnowszych sterów i aktualizację bios. Jeśli nadal to wysępuje to wina leży po stronie hadrware. Niestety, w tym przypadku jedynie metoda prób i błedów...

Do góry