Czy ktoś mógł by mi pomóc rozwiązać następujący problem: Podłączyłem do P42G20 poprzez amplituner Yamahy RX-V465 dekoder telewizji satelitarnej - przewody HDMI. Niestety na TV nie wyświetla obrazu a na amplitunerze nie ma dźwięku (w lewym górnym rogu na TV po włączeniu dekodera wyświetla mi jednak rodzaj sygnału video np. 576i ale to tyle). Co ciekawe to jeżeli na telewizorze przełączę wejście sygnału na jakiekolwiek inne niż to poprzez które faktycznie jest podłączony dekoder/amplituner na amplitunerze pojawia się dźwięk z dekodera (oczywiście wtedy to już o obrazie nie ma nawet mowy). Telewizor połączony bezpośrednio przewodem HDMI z dekoderem (bez amplitunera) działa poprawnie. Zastanawiam się czy to nie problem z protokołem HDCP a jeśli tak to który przewód powinienem ewentualnie zamienić na iHDMI - ten od odbiornika SAT do amplitunera czy też ten od amplitunera do TV a może co było by nieciekawe (koszty) obydwa??
P.s. Nie wiem za bardzo który z elementów generuje problem także proszę o wyrozumiałość jeśli umieściłem zapytanie w nieodpowiednim wątku. Pzdr.
P.s. Nie wiem za bardzo który z elementów generuje problem także proszę o wyrozumiałość jeśli umieściłem zapytanie w nieodpowiednim wątku. Pzdr.