problem internet toshiba tl 838 46 cali

samosiej

New member
witam

Mam problem.

Mianowicie nie mogę się podlaczyc do internetu swojego tv.
mam podlaczany kabel od internetu do pc i wszystko gra i jest git, przekładam go do tv i nie mogę nawiazac polaczenia. probowalem recznie konfigurować i nic, tak samo na trybie auto. zawsze test zakończony fiaskiem

przesylam screena on konfiguracji modemu pod który jest podpienty kabel pod gniszdo lan

img713.imageshack.us/img713/9550/b2az.png

samosiej

New member
imageshack.us/a/img585/4950/w7kp.png

imageshack.us/a/img823/4636/othn.png

imageshack.us/a/img823/9408/m999.png

imageshack.us/a/img29/5449/fp15.png

imageshack.us/a/img594/4996/e7ue.png

imageshack.us/a/img163/4807/31u5.png

imageshack.us/a/img13/1170/dhac.png

imageshack.us/a/img833/9118/de1x.png

imageshack.us/a/img32/2200/xf3o.png

imageshack.us/a/img713/7263/u3el.png

imageshack.us/a/img713/9550/b2az.png

Tsubasa

New member
Bez reklam
W komputerze masz przydzielanie ip, dns itp. z DHCP czy ustawione na sztywno?
Jaka jest treść błędu na TV.
Po podłączeniu TV do router, w liście klientów DHCP widnieje TV, następuje próba przydzielenia ip z DHCP? Dioda na routerze oznaczająca port LAN mruga?
Zmień na próbę serwer DNS z Inea na np. google: 8.8.8.8, 8.8.4.4 w routerze lub w TV. W ustawieniach portów LAN, zmień negocjację portu do którego jest podłączony TV z Auto na pozostałe opcje. Jak się nić nie zmieni to powróć do poprzednich ustawień.
Zobacz czy jest nowszy firmware do TV i wgraj przez USB http://www.hdtv.com.pl/forum/toshiba/77740-toshiba-40-tl-838-a.html oraz do routera.

samosiej

New member
zrobiłem aktualizacje tv do TL838_v 6.4.1T.1

teraz dalej toshiba places nie działa tzn włączam pojawia się czarny ekran i po 30 sekundach pisze ze nie można nawiazac polaczenia

you tube także nie działa tzn wyswiatla się napis you tube i na tym się konczy a media player się włącza i pisze ze nie znaleziono plikow ( nie wiem jak to skonfigurować)

czytałem inne posty i zmieniłem w tv i routerze dsn na gogle czyli 8.8.8.8 i 8.8.4.4 takze lipa podczasz włączania aplikacji lecz testy polaczenia sieciowego bez problemu przechodzi. . . . .

da się cos zrobić czy mogę pomazyc o internetowych funkcjach mojego tv? :(

a i router z puli na luźno daje ip itp. rozszerzulem zakres od 2 do 100 a nie jak wcześniej było do 30

Ostatnia edycja:

Tsubasa

New member
Bez reklam
Jak przechodzi test połączenia, to internet już powinien być. Test robisz na wpisanym ręcznie ip czy z DHCP? W routerze w zakładce statystyki, sprawdź czy przybywa dla portu LAN liczba pakietów wysłanych i odebranych. Internet masz bezpośrednio z routera/modemu od operatora czy z jakieś sieci "osiedlowej" która może mieć pewne limity. Odłącz od prądu router na ~30s i podłącz go ponownie. W ostateczności zobacz czy coś się zmieni jak przywrócisz ustawienia fabryczne w telewizorze.
Napisz do kogoś z wątku o tl838. Niech ci napisze czy działają u niego aplikacje sieciowe i jakie firmware ma wgrany. Może być jakaś chwilowa awaria usług.

Ostatnia edycja:

samosiej

New member
mianowicie jak [podlaczam kabel od neta to przez chwile router wykrywa przesyl danych lecz po 15 sekundach transmisja ustaje.

odkryłem ciekawa rzecz. nawet gdy mam odlaczony kabel od tv to i tak przechodzi test polaczenia.

czego to jest wina ??? reset do ustawien fabrycznych nie pomogl. . .

Do góry