Prezentacja na dvd w 1280x720

szyszkownik

New member
Witam

Szukałem szperałem ale nie wszystko co znalazłem nie pomogło.
Nie wiem czy dobry dział więc nie bijcie, nie katujcie tylko przenieście plis.

Mam prezentację która ma być odtwarzana w kółko na monitorku hd ready. Prezentacja trwa niecałe 4 minuty jest przygotowana w rozdzielczości 1280x720 kompresja wideo Xvid waga pliku niecałe 200 mega.

Teraz pytanko czy mogę to nagrać na zwykłą płytkę DVD ?
Jeśli tak to jak przerobić materiał lub jak to zrobić żeby działało.

Dzięki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

//edit

Jest też odtwarzacz hd który ma to ciągnąć.

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Nie możesz, gdyż rozdzielczość na DVD to 720 x 576. Chyba, że się pogodzisz z pewną utratą rozdzielczości.

ArtS :)

bogdan_kr

Member
Bez reklam
Możesz. Rozdzielczość materiału w formacie DVD-Video to 720 x 576, ale jeżeli masz odtwarzacz hd, który uciągnie tego XVida (odtworzy plik prawdopodobnie .avi) to płytka DVD jest traktowana jedynie jako nośnik :)
Swoją drogą możesz podać co to za odtwarzacz, który ma uciągnąć to demo (XVid 1280x720)?

ArtS007

New member
Bez reklam
Tyle, że generalnie odtwarzacze DVD posiadające możliwość odtwarzania plików avi i tak nie pozwalają na prezentację materiału w wyższej rozdzielczości.

ArtS :)

szyszkownik

New member
Proszę nie cytować ostatniej wypowiedzi w wątku. ArtS :)

Właśnie chodzi o to, że nie mam tego do testów. Dostałem jedynie taką informację. Jest LCD HDR i jest odtwarzacz który obsługuje HD. Najprawdopodobniej jest to jakiś stend reklamowy. Dowiedziałbym się więcej ale gość który mi zlecił przygotowanie nie odbiera telefonu :/. Będzie dopiero w poniedziałek.

Ja mam LCD HDR i playstation3 i na tym to testuję. Nagrałem już z 15 płytek różnymi programami ale cały czas kadruje mi jakoś dziwnie jakby obraz nie mieścił się na ekrania.

//edit
Ok dostałem info i w ogóle oczywiście jak to bywa początkowe info było złe.
Elta 19WBD to jest to na co muszę przygotować mój filmik.

Ostatnia edycja:

szyszkownik

New member
Pomoże ktoś ? Jak najlepiej nagrać ten materiał żeby wycisnąć z tego jak najlepszą jakość?

elta.pl/old/assort/page.php?active=product&sub=202

Filmik ma 4 min i jest w 1280x720.

Do góry