Praktica DVC 10.1 opinie

xcszuw

New member
Witam czy ktoś mógłby coś napisać o tej kamerze ?
Czym Praktica DVC 10.1 różni się od wcześniejszych modeli czy warto dopłacać np do 5,4 HDMI ?

xcszuw

New member
Naprawdę nikt mi nie może nic o niej powiedzieć??
-jakieś sample z tej kamery, czas działania akumulatora , czy stabilizajcja jest tylko do 720 P czy tez ma opcję kręcenia 720P/60 klatek ???
cokolwiek zależy mi na czasie.
proszę o pomoc bo w necie jakaś czarna dziura nic nie ma na jej temat

pozdr

piasecznocity

New member
xcszuw napisał:
czas działania akumulatora
U mnie w trybie video 1920x1080 w temperaturze pokojowej, bez bawienia się zoom-em i innymi przyciskami które zabierają prąd (ciągła praca) świeżo naładowany akumulator padł po 1:20h. To prawie tyle ile można nagrać na 8GB karcie (1:24h).
Może jeszcze zainteresuje Cie informacja że akumulator ładuje się około 4h.

ctrmz

New member
Praktica Dvc 10.1 Hdmi

Możesz powiedzieć coś więcej o tej kamerze. Jaka jest jakość filmu w pomieszczeniach czy jest lampa doświetlająca video.

raveneth

New member
Witam, teraz juz namieszaliscie mi w głowie ... lepiej kupic Praktica 10.1 DVC czy 5.4 ?? szukam kamery do nagrywania jakby to powiedziec skokow......

nikos-ck

New member
Miałbym prośbę do osób posiadających kamerkę praktica 10.1 (zastanawiam się na jej zakupem) o nagranie filmów:
1. 720p ze stabilizacją i 60fps ruchliwego miejsca np. ulica
2. w garażu 1080p 30fps (najfajniej jak by jarzeniówki robiły za oświetlenie) albo w jakiejś piwnicy czy coś w tym stylu
3. jazdę samochodem 60fps i 30fps
nie za długi i nie za krótkie tak po 2-3 minuty.
Pliki prosiłbym wysłać w stanie nienaruszonym (czyli taki jakie zgrywamy z kamerki) na adres nikos.1x2@gmail.com albo jakiś serwer czy coś innego.

kbarglik

New member
Kupiłam kamerę Praktica 10.1 jakiś czas temu i nie jestem zadowolona,ponieważ kamera ciągle łapie ostrość i czasami nagrany film nie nadaje się do niczego, reklamowałam sprzęt w serwisie i otrzymałam odpowiedź iż sprzęt jest sprawny i zostałam jeszcze obciążona kosztami diagnozowania 30 zł, i koszt przesyłki 27 zł. Żałuję że ją kupiłam, nie warto.

Do góry