Praca N recordera

_MarSs_

New member
Zaciekawiłeś mnie tym pytaniem, więc podłączyłem miernik energii elektrycznej i mamy co nastepuje:
- odtwarzanie kanału SD - 40W;
- odtwarzanie kanału HD - 45W;
- odtwarzanie VOD SD - 40W;
- odtwarzanie VOD HD - 42W;
- czuwanie (dysk pracuje) - 42W;
- czuwanie (dysk nie pracuje) - uzupełnię jak się zatrzyma :)

W porównaniu do TV to całkiem dużo prądu pobiera!
A ja się zastanawiałem czemu to tak buczy - teraz wiem, połowa tej mocy idzie na "buczek"!

_MarSs_

New member
Niestety pomimo napisu na dole strony: "Możesz edytować swoje posty" nie mogę edytować powyższego, więc piszę w nowym.
...
- czuwanie (dysk nie pracuje) -35W :confused:

Na prawdę szok! Czemu do tak kradnie prąd nic nie robiąc???

kingpin

New member
Wiec jednak chlop pisal prawde.
Wyglada na to ,ze ITI podpisalo tajny pakt z elektrownia. ;)
Ma ktos mozliwosc sprawdzenia n-boxa ?
Skoro n-box recorder bez wlaczonego dysku zuzywa tyle,to moze i jego ubozsza wersja wcale nie jest gorsza.:(

_MarSs_

New member
Jeśli to Cię aż tak bardzo dręczy to mogę w weekend podejść do kumpla i sprawdzić pobór pradu przez "białasa".

kocur75

Klub HDTV.com.pl
VIP
mam białą n-kę i od pewnego czasu wiesza mi się dźwięk na kanałach HD od kilku sekund do grubo ponad minutę. czy ten typ tak ma? :) czy też jest to jakieś zjawisko które nie występuje powszechnie.

dodatkowe info dla Was, moja biała n-ka jest absolutnie cicha (a mam na punkcie brzęczących urządzeń pierdolca). mam od 10 -m-cy.

też jestem ciekawy poboru mocy w standby białej :)

_MarSs_

New member
Z dźwiekiem coś się ogólnie dzieje. Mój czarny też robi przestoje albo rozłazi się dźwiek i obraz. Pomaga tylko zmiana kanału na inny i powrót.

Taluk

New member
Niedawno robiłem pomiary pobieranej mocy kilku domowych urządzeń RTV przy pomocy dość dokładnego miernika Voltcraft Energy Monitor 3000.

Wyniki były następujące:

1. N-box /biały/
praca - 20,5 W
stand bay - 19,4 W

2. Amplituner Onkyo 705
stand bay - 40 W !!

3. TV Toshiba ZF 355
praca - 200 - 215 W
stand bay - 0,9 W

4. DVD Onkyo 504
praca - 15,3 W
stand bay - 0,4 W

Do czasu wykonania tych pomiarów cały sprzęt jak nie pracował był na stand bay i tylko dwa urządzenia /N-box i ampli/ pobierały na okrągło 60 W.
Szybko kupiłem zestaw gniazd sterowanych pilotem aby ciągle nie wyciągać i wkładać wtyczki do gniazdek.
Jak nie używam tych urządzeń to są one odłączone od pradu.

Do góry