Poziome ciemne linie na połowie ekranu.

dstandera

New member
Sony KDL-46W5500. Poziome ciemne linie na połowie ekranu.

Witam wszystkich. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki mojego telewizora. Na całej prawej połowie ekranu pojawiły się ciemne poziome linie. Czy oznacza to uszkodzenie matrycy czy to uszkodzona płytka t-com? Z góry dziękuję za pomoc.

5271458900_1446037280_thumb.jpg

7021195500_1446037357_thumb.jpg

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Rozumiem że Lg to po 12 lat działają tv ... Dla mnie obecne czy też te sprzed kilku lat tv jak będą działać po 5-6 lat to naprawdę będzie dobrze.. i to bez względu na firmę.

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Ja mam samsunga 9 letniego i śmiga dalej ;) z każdym sprzętem czy to RTV czy AGD to żywotność poszła w dół i to bardzo.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety tv coraz więcej mają w sobie tzw. "komputera" jak to ktoś tutaj na forum określił i więcej rzeczy jest do rozwalenia się w takim tv.. Podobnie zresztą w samochodach jest - im więcej elektroniki tym więcej rzeczy do potencjalnej awarii. Życie.

astw

New member
"Dla mnie obecne czy też te sprzed kilku lat tv jak będą działać po 5-6 lat to naprawdę będzie dobrze" - moim zdaniem nie będzie. Szkoda środowiska i środków finansowych konsumentów.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
... i to jest właśnie smutne bo np. wydając 15 -20 tys na tv chciałoby się żeby tv taki pograł na 100% przynajmniej 5 lat a dzisiejszych czasach niestety ja też uważam że jest to mało prawdopodobne... dlatego drogie modele tv to ryzyko bo nawet jak się ma gwarancję to i tak po 4-5 latach na takim tv się straci..
Tv nie jest pierwszą potrzeba i nie wszyscy wymieniają tv po 4-5 latach jeśli taki tv spełnia oczekiwania i działa sprawnie.
A w obecnych czasach ludzie chcąc nie chcąc są zmuszani przez taki proceder wymieniać tv .. pomimo że wcale by tego nie zrobili jakby ich tv działał..

Do góry