Poważny problem z podświetlaniem F6660

Berti76

Klub HDTV.com.pl
VIP
Poważny problem z podświetlaniem F6650

Witam,

W zeszłym roku w sierpniu zakupiłem w Mediaexpert nowiutki 55'' Samsung F6650. Wszystko było pięknie aż po paru dniach użytkowania go w domu zauważyłem, że ekran z lewej jego strony jest podświetlony nierównomiernie. Szybko zapakowałem telewizor i zabrałem z powrotem do sklepu, pokazałem zdjęcia szefowi działu RTV który powiedział że faktycznie nie wygląda to dobrze i pozwolił wymienić telewizor na nowy. Tym razem pozwolił go ogladnac w ciemnosci w jakims magazynie, podczas ogladania plansz kontrolnych nie znalazlem w nowym tv wad, wiec zabralem do domu. Po praru dniach znów wylazło to samo, niemalże w identycznych miejscach, lewa część ekranu na gorze z boku i na dole, niestety zachrowałem i nie miałem możliwości walczyć o swoje. Użytkowałem telewizor widząc nonostop te paskudne ciemne plamy, czas upłynął do dzisiaj, kiedy to już nie wytrzymuje, bo normalnie nawet napisy w filmach widze po ich lewej części ekranu ciemniejsze. Paski z informacjami na stacjach jak TVN24 albo Polsat News wyraznie ciemne z lewej częsci w porównaniu z prawą częścią. Jak pokazywane są duże jednolite elementy np. murawa boiska, albo program gdzie widac snieg na calym ekranie, albo niebo to aż oczy bolą bo takie cos nie ma prawa byc w TV który kosztował aż tyle pieniędzy! Mało tego lewa część ekranu ma taki jakby pas szerokości 1/4 ekranu, który zabarwiony jest na różowo, a obok niego jest drugi pas mieniący się lekko zielonym kolorem. Jest to jakas parodia telewizora.... Gwarancje na niego posiadam, proszę mi doradzić co mogę teraz z tym zrobić, jak walczyć o swoje prawa, czy komuś udalo sie? Nigdy wiecej nie chce tego modelu z powrotem bo wiem że to samo będzie na 100%, to chyba jakas wada całej serii...

Pomocy!

ps. moge zalaczyc zdjecia, mam statyw i lustrzanke moge zrobic zdjecia, jak tylko ktos doradzi jakie czasy, przyslone i ustawienia wybrac na tv.

Ostatnia edycja:

Berti76

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zeby tak dalo sie zamienic to bylbym mega szczesliwy, aktualnie to mnie szlag trafia, to jak ogladanie telewizora przez brudną szybę :( :( :(

prezy

New member
Bez reklam
Sprawa wygląda tak: kupiłeś telewizor z wadliwej serii produkcji, wymienijąc na nowy w sklepie prawdopodobnie dostałeś tv znowu z tej samej serii produkcji. Bez wątpienia wada jest. Możesz Tv reklamować bezpośrednio u producenta i tak zrób! Osobiście, że wspomnianym sklepem mam nie mile doświadczenia w sprawach reklamacji, ale może to tylko ja miałem pecha.
Działaj...Powodzenia

Berti76

Klub HDTV.com.pl
VIP
Reklamowałem u producenta, po 3 dniach przyszło dwóch panów, i bez słowa pretensji wymienili całą matrycę, trwało to ok 15min, i poszli. Wszystko śmiga, podświetlanie póki co wygląda dobrze.

Do góry