Potrzebuję pomocy LED 55"

konio68

New member
Witam potrzebuję porady odnośnie wyboru TV dla Ciotki. Mebluje soie nowe mieszkanie i przyszedł czas na TV.
Salon 60m2 .
Odległość od TV 4m
TV na ścianie bez padania promieni słonecznych.
Teraz kryteria jakimi się muszę sugerować dobierająć TV.
Kwota - 11000.
55"
Nie może to być plazma - musi być LCD.
Musi być LCD LED EDGE " cienki bo taka moda :)"
Najważniejsze kryterium dla niej to aby TV ładnie się prezentował. No ale skoro ma wydać max 11K to
zasugerowałem jej aby też w miarę przyzwoicie grał.
Jako że mam 46D8000 ten model jest jednym z faworytów i jest najtańszy około 8k.
Mam narazie 3 typy:
UE55D8000
UE55C9000
KDL-55HX820
Sharpy odpadają ze względu na wygląd - nie podobają jej się i tyle.
Co do C9000 nie wiem czy jest sens pakować się w zeszłoroczny model za tą kasę 11k .
No i chyba brak możliwości powieszenia na ścianie .
Proszę o jakieś sugestie. Nie musi byc to najlepszy obraz , ma być poprostu bardzodobry o ile to mozliwe przy LCD z podświetlaniem EDGE.

konio68

New member
Dzięki.
Wiem że ta plazma Panasa jest fajna , no ale niestety w grę wchodzi tylko LCD.
Co do ZL1 jest super ale za 11k go nie kupię chyba.
C9000 wybiłem jej z głowy.Nie ma co się pchać w stare modele i przepłacać dla pilota a obraz lepszy i tak będzie na D7000/8000.
Mam tylko zasadnicze pytanie czy brać pod uwagę sony.
W sklepie tego nie porównam.
Chodzi mi o porównanie względem D8000 czy warto dokładać do tego Sonego HX820. Moim zdaniem nie , ale wolę się poradzić fachowców , którzy mieli stycznosć z tymi modelami.
Czego się spodziewać po Samsungu wiem bo mam 46D8000.
Pozdrawiam.

plejak

Banned
Wszystko co chcesz kupić jest jedną wielką usterką.Mieć 11 tys i kupować edge led z nierównomiernym podświetleniem matrycy to trzeba mieć chyba w głowie nie poukładane.Jak jedynym kryterium jest nie JAKOŚĆ OBRAZU TYLKO GRUBOŚĆ odbiornika to nie wolno mieć żadnych oczekiwań.Dobre są tylko segmentowe pełne led ,jest ich tylko 5% nie więcej ale one nigdy nie są cienkie i nie będą z racji tej technologii.Albo wybierasz jakość obrazu albo smukłość ekranu.Jedno z drugim nie idzie w parze.Plazmę można odrzucać z wielu powodów,ale nie na pewno z powodu grubości 4 cm.... tak głupiego argumentu nie słyszałem od lat.

robertos80

New member
skoro najważniejszy jest wygląd to nie lepiej przejść się do MM lub Saturna i po prostu wybrać ten, który najbardziej pasuje z wyglądu?

konio68

New member
Wszystko się zgadza co piszecie ale nie ja to kupuję dla siebie .
Poprosiła mnie żeby pomóc jej wybrac.
Wygląd liczy się dla niej najbardziej , niemniej jednak nie chcę aby kupiła coś co tragicznie odbiega od reszty.
Ona mieszka w Stanach na stałę i jest w Pl przez miesiąc w roku czasem 2.
I jak jej powiedziałem że moze plazma to powiedziała że w stanach nikt juz Plazmy nie kupuje i tyle. Nic na to nie poradzę.
Na chwilę obecną najbardziej podoba jej się D8000 . Przynajmniej cena 8200 nie jest czymś zaporowym. Więc mam poprostu pytanie czy warto dopłacać do sony.

lukwlkp

New member
Nie jestem fanem plazm, ale w Stanach plazmy się kupuje. Według CEA CE MarketMetrics w**USA między styczniem, a**majem 2011 rozeszło się milion plazm. To**większe tempo niż rok temu. Do pewnego czasu te najtańsze.

konio68

New member
Nie jestem fanem plazm, ale w Stanach plazmy się kupuje. Według CEA CE MarketMetrics w**USA między styczniem, a**majem 2011 rozeszło się milion plazm. To**większe tempo niż rok temu. Do pewnego czasu te najtańsze.

Też to wiem no ale nie przetłumaczę jej.
Ale i tak z ostrością obrazu lepiej u LCD .
No ale wybór padnie chyba na UE60D8000 w cenie 12k będzie optymalnym rozwiązaniem.

Ostatnia edycja:
Do góry