Poszukuje TV 75 cali do 7000zł

Stachu6000

New member
Cześć, proszę o pomoc w wyborze telewizora:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 19mkw
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost TV
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Na ścianie po lewej stronie od telewizora znajduje się okno wraz z drzwiami balkonowymi w ścianie zachodniej budynku.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-L42ET60E
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Łatwy dostęp do aplikacji typu Netflix, YouTube, HBO, Spotify. Szybko działający interfejs.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD)? Playstation głównie i odbiór portali streamingowych, czyli i 4K i HD.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Na ten moment PS4, potem PS5, resztę chciałbym odbierać już z TV. Dźwięk odbierał będzie przez kabel optyczny amplituner stereo Cambridge ARX100D
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? To zapewne różnie, często całymi dniami będzie wyłączony, a czasem kilkanaście godzin.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale i filmy akcji, historyczne, dokumentalne.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Tak, do wyżej wspomnianych aplikacji.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Czasem 100% dziennie, czasem 0. Konsole PS 4 i 5
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczór
17. Preferencje co do wielkości? Tylko 75” i zbliżone
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nierówne podświetlanie, powolne działanie systemu, mnóstwo ustawień które poprawiają obraz, a nie mam czasu ich ogarnąć.
19. Preferencje co do marki? Sony, Panasonic
20. Czy telewizor ma mieć 3D? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Około 7000, zakup na raty.

Najbardziej zainteresował mnie SONY XR-75X90J polecany na tym forum, ale to model z zeszłego roku, może pojawiło się w międzyczasie coś lepszego? Czytałem, ze ustawianie go kosztuje trochę cierpliwości, ale jeśli to najlepszy wybór to dam radę. Brakuje mi pytania czego nie potrzebuje w telewizorze; dobry dźwięk, ponieważ będę go odtwarzał przez amplituner oraz ambilight, mam kolorowe ściany w aktualnym mieszkaniu. TV miał być kupiony dzisiaj, ale skoro ma się to odwlec to postanowiłem poprosić o poradę :)
Pozdrawiam serdecznie!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz bardzo dobre modele :
- Philips 75PUS8506
- TCL 75C728
- Philips 75PUS8505
- LG 75 Nano 793
- Sony 75XH9505

Jak będziesz niebieski , masz specjalne ceny razem z pakietem gratisów dodatkowo.

Stachu6000

New member
Te TV w większości są ok 5k, oprócz jednego ok 9k. Czyli za 5k będę miał to co opisałem, a Sony nie jest wart ceny? Jeśli są to podobne jakościowo modele to wiadomo, że wolę wydać 5 tysięcy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To faktycznie wystarczy 5 tyś.
Masz dla niebieskich specjalne ceny plus dodatkowo pakiet gratisów.

Do góry