Poszukuje tv 65 cali do 7500zl

Kaptur09

New member
Witam:)
Poszukuje do salonu dobrego tv-ka koniecznie 65 cali. Zdaje sobie sprawe z faktu, ze jest wiele podobnych tematów na forum jednak mam juz spory mętlik w głowie od różnorodnych pozycji/propozycji i postanowilem założyć nowy odswieżony temat z nadzieją, ze nie tyle co pomożecie wymienic dobre modele telewizorow ale tez prosiłbym o opinie posiadaczy sprawdzonych rozwiązań:)
Rozgladam sie juz od miesiąca i jestem bardzo niezdecydowany biorąc pod uwage mase przeroznych funkcji telewizorow jak i typy matryc. Z jednej strony mocno napaliłem sie na Oledy ze wzgledu na najlepsza jakosć jednak mam spore obawy jesli chodzi o funkcjonowanie takiego tv-ka. Szczegolnie zwrocilem uwage na philipsy 806 czy 707(bardzo polecane modele) ktore jako laik moglbym nazwac najbezpieczniejsza wersja oledow biorac pod uwage funkcje antywypaleniowe diod. Duzo sie naczytalem o kwestiach bezpieczenstwa takich wyswietlaczy, o resetowaniu tv-ka, o przestawianiu wlasciwosci w zaleznosci od ogladanych pozycji.
Jesli w sprawach audio sa audiofile zwracajacy uwage na najdrobniejsze sprawy w kwestii jakosci dzwieku to w tym przypadku uzyje słowa "TVfil" ktorym nie jestem:p nie bede sie az tak czepial odnosnie najwyzszych mozliwych parametrow a bardziej chodzi o kwestie wygody. Jesli mialbym zainwestowac spora ilosc gotowki na oleda ktory ma lepsza czern a na ktorego musze dmuchac, chuchac i zmieniac pampersa to podziekuje.
Tv w moim przypadku ma byc odbiornikiem uniwersalnym:
-do sieriali
-do gier
-do muzyki
-do wyswietlania obrazow statycznych( minus dla oledow)
-do podtarcia dupy jak skonczy sie papier(żart)

Bardzo byloby miło gdyby tv posiadal dobry dzwiek choc w przyszlosci chcialbym lepiej poruszyc kwestie audio i dokupic normalne glosniki no i z ciekawszych funkcji na pewno jest ambilight ale w tym przypadku pozostaje jedynie firma philips.

Rozpisalem sie fest...
Pozdrawiam wszystkich ktorzy dotrwali do konca:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No i fajnie że się rozpisałeś bo wówczas łatwiejsze są porady.
I świetnie się skierowałem na OLED TV.
Ten Philips 65oled 807 za 8999 zł spełni wszystko czego oczekujesz.
Masz też w tej cenie w promocji oled LG
Galery 65g23 za 8999 zł ( nowy kosztuje 16.000 zł ) też bardzo dobry.
Philips ma te zabezpieczenia o których pisałeś , ma większe możliwości. No i ambilight niesie moc radości.

Kaptur09

New member
Te telewizory ktore podales znacznie przewyzszaja moj budzet. 7500 ktore podalem to juz limit limitów. Nie napisalem tego ale najbardziej optymalna cena to 5-6tys. Nie mam zamiaru wiecej przeznaczac na telewizor. Nie bede az tak szczególowy jesli chodzi o jakosc, ktora(nie ukrywam) jest czyms priorytetowym ale oprocz tego chcialbym cos co wytrzyma pare lat i nie bedzie uciazliwe w uzytkowaniu. Wiem, ze najbardziej beda polecane pozycje z lat 2021-2023 i ciezko stwierdzic jaka jest ich zywotnosc ale jakby ktos byl w stanie powiedziec chociaz po paru miesiacach uzytkowania jak dany telewizor sie zachowuje to bylbym wielce rad:p
Na te chwile moja uwage przykuly takie pozycje jak:

-PHILIPS 65PUS8807 65" LED 4K​

- PHILIPS 65OLED707 65" OLED 4K (tu nie mam watpliwosci co do jakosci obrazu czy dzwieku, bardziej boli mnie kwestia konfiguracji(fakt przygotowania telewizora pod dana rozrywke). Kwestia wytrzymalosci matrycy Oled przy grach z obrazem statycznym. I nie wiem jak z tym resetowaniem odbiornika po jakims czasie. Osobiscie denerwowaloby mnie jakby podczas filmu czy grania w gry po paru godzinach telewizor powiedzialby "koniec, lece na drzemke")

na te chwile bardziej przemawia do mnie matryca LED ale jeszcze musze doczytac kwestie mini ledów czy QLedow od samsunga. Boli mnie troche to, ze inne marki nie maja ambilighta, taka niby pierdolka oswietleniowa ale robi klimat:p

Kaptur09

New member
Philipsa 8818 tez bralem pod uwage, zakup planuje dopiero w polowie przyszlego miesiaca wiec na spokojnie przeanalizuje wszelkie mozliwosci:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie powinieneś sięgać jednak po mini leda.
I masz extra 65C845- który zbiera bardzo dobre recenzje i opinie tych co kupili.
I mieścisz się w cenie.
Bo 65C845 masz a 5699 zł i to z całym pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł.

Oled Philipsa 707 - tez jest świetnym wyborem . Masz za 6999 zł z pakietem.

Kaptur09

New member
Skad wziales te ceny telewizorow? Sprawdzilem rozne warianty i najtaniej znalazlem tego tcla za 6000 zl a philipsa za 7500. Sprawdzilem strone tcl.com ktory w przypadku zakupu przenosi nas na strone media expert. Sprawdzilem tez sklep ktory masz pod nazwa uzytkownika i tam tego tcla znalazlem za 6600.

Zainteresował mnie ten tcl:p ma wszystko to na czym mi zalezy z wyjatkiem ambilighta ale to jak wczesniej wspomnialem, bajer oswietleniowy. Oledow natomiast sie boje biorac pod uwage moja forme uzytkowania tv-ka

Kaptur09

New member
Jeszcze mialbym pytanie o kwestie montazowe. Nie wiem czy zdjecydowacbsie na uchwyt scienny czy na nozce telewizora.

Tu mam spory dylemat bo sciana na ktorej bedzie telewizor jest dosyc cienka. W momencie gdy wymienialem elektryke sprawdzilem grubosc sciany poprzez wyjecie 40mm puszki podtynkowej i to wystarczylo by ujrzec sasiedzkie plyty kartonowo gipsowe:D

Kolejna sprawa jest taka, ze na tej samej scianie rzucilem doslownie fale kabli- zasilania, swiatlowod, skretki, hdmi, glosnikowe, optyczne w rezultacie czego nie ma za wiele miejsca aby mozna sie bylo w taka sciane wbic. Nie wiem jaki jest rozrzut otworow w takich uchwytow od tv, na jaka glebokosc powinno dawac sie wkrety i jaka jest zaleznosc wagi telewizora do ilosci tych wkretow. W razie czego jeszcze dokladnie wszystko odmierze w scianie gdzie i w jakich odleglosciach jest miejsce montazowe

Do góry