Poszukiwany LCD

3fF

New member
Witam! Szukam dla siebie telewizora, który przede wszystkim będzie służył do grania na Playstation 3, oraz oglądania filmów.*(telewizja odpada) Przeczytałem faq i zdecydowałem się na LCD. Dokładniej to szukam telewizora FullHD 37", mój budżet to 2000zł +/- 100zł. Pomóżcie w wyborze! PZDR!

3fF

New member
byłem wczoraj w mediamarkt, pooglądałem trochę, itd. popytałem się nic nie wiedzących gości i ogólnie widziałem takie coś:

LG LH 3000 47" za 2999zł (w internecie najtaniej 3800zł!!!)

LG LH 3000 37" za 2699zł

Gościu bardzo polecał ten:
SONY KDL-40V4000 za 2499zł nie mogłem porównać jakości obrazu, ponieważ reklamówka była do bani.

Były też Sharpy 37D 65EB-K za 2199zł (wyprzedaż)

Oprócz tego wiem, że trudno tam porównywać telewizory, bo są wcale nie ustawione, ale załamało mnie jedno, mianowicie koło tego lg lh 3000 47 jak i 37 stał mniejszy 32 lg z technologią 100hz na wszystkich leciała reklamówka gry i teaser ice age3 oba w hd. Niestety na telewizorach bez 100hz była widać bez problemów poważne ścinki, podobne do zjawiska micro stutteringu w komputerach, czyli masz niby te 30fps, ale obraz nie jest płynny, co innego, że ta płynność 100hz dziwnie wyglądała na filmach, jakoś tak mało realistycznie :D jednakże mi chodzi o gry a tutaj takie coś jest ważne. ratujcie!

geo78

New member
Sam posiadam Samsunga 32" A551 i jestem bardzo zadowolony z niego jako monitora (tv nie oglądam). Gry i Divx wyglądają dobrze. Nie wiem jak jest z nowymi seriami ale myślę, że podobnie.
Zastanawiam się jednak co potrafi ten LG 47 LH 3000. Cena w MM powalająca (2999 zł za taki rozmiar w fullHD to chyba okazja). Może ktoś wie jak się sprawuje taki TV?

kkrzysiekk11

New member
jak jeszcze nic nie kupiles to polecam ci toshibe 42x300 sam ją kupilem głownie pod konsole ale tylko xbox360:) hehe
Wiec jakbys mial jakies szanse dozbierac do 2.479- bo tyle zapłacilem w sklepie internetowym z przesyłka nie będziesz żałował.
PZDR

Do góry