Witam Panowie, trafiłem na te forum bo potrzebuję Waszej pomocy.
Otóż jestem przed zakupem telewizora. W moim mieście są takie sieciówki jak Euro, MediaM, MediaExp, Neo, Avans no i X-Kom oraz Komputronik. Ostatnio zrobiłem sobie wycieczkę w poszukiwaniu tv dla siebie. Wszędzie wciskają LG albo Samsunga i od razu zwracając mi uwagę na zbyt niską cenę jaką jestem w stanie dać za tv
trochę to irytujące bo nie oczekuję nie wiadomo czego, a jak słyszę "dołoży Pan 300zł i to już jest tv ze smart" to ażżż... no ale nic. Jak oglądałem te telewizory to w każdym był słaby obraz. Dla mnie ważne jest, aby telewizor posiadał jak najlepszą jakość obrazu w tej cenie. Bez rozmazywania czy kwadratowych pikseli. Nie chcę bajerów i przeglądarek. A więc....
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3x5
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost, czasem bokiem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Bez różnicy
6. Jak słońce świeci w pokoju? lewy bok
7. Jaki masz obecnie telewizor? kineskopowy LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? co najmniej FullHD, 43-50 cali, podłaczenie HDMI, najważniejsze dla mnie to najlepszy obraz w tej cenie, fajnie jakby miał aplikacje np. ipla itp, ale niekoniecznie.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemna - dvbt, hdmi komputer
10 .Jakie urządzenia ? - laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? film, sport (piłka, moto)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie, jak już to z komputera podłączonego do tv
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? 43-50
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? duża ramka, rozmazany obraz
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1600zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? chyba więcej niż 5-10, mam jeszcze kineskopowy
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? tak, ipla, tvn player, ale jeśli nie będzie to nie ma problemu jest komputer
23. Dobrze by było gdyby tv, dostępny był w sklepach stacjonarnych takich jak: Euro, MediaM, MediaExp, Neo, Avans no i X-Kom oraz Komputronik lub na zamówienie do tych sklepów. Ewentualnie oleole.pl
Pozdrawiam i bardzo dziękuję, jeśli ktoś zechce poświęcić chwilkę....
Otóż jestem przed zakupem telewizora. W moim mieście są takie sieciówki jak Euro, MediaM, MediaExp, Neo, Avans no i X-Kom oraz Komputronik. Ostatnio zrobiłem sobie wycieczkę w poszukiwaniu tv dla siebie. Wszędzie wciskają LG albo Samsunga i od razu zwracając mi uwagę na zbyt niską cenę jaką jestem w stanie dać za tv
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3x5
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost, czasem bokiem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Bez różnicy
6. Jak słońce świeci w pokoju? lewy bok
7. Jaki masz obecnie telewizor? kineskopowy LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? co najmniej FullHD, 43-50 cali, podłaczenie HDMI, najważniejsze dla mnie to najlepszy obraz w tej cenie, fajnie jakby miał aplikacje np. ipla itp, ale niekoniecznie.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemna - dvbt, hdmi komputer
10 .Jakie urządzenia ? - laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 6
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? film, sport (piłka, moto)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie, jak już to z komputera podłączonego do tv
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? 43-50
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? duża ramka, rozmazany obraz
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1600zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? chyba więcej niż 5-10, mam jeszcze kineskopowy
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? tak, ipla, tvn player, ale jeśli nie będzie to nie ma problemu jest komputer
23. Dobrze by było gdyby tv, dostępny był w sklepach stacjonarnych takich jak: Euro, MediaM, MediaExp, Neo, Avans no i X-Kom oraz Komputronik lub na zamówienie do tych sklepów. Ewentualnie oleole.pl
Pozdrawiam i bardzo dziękuję, jeśli ktoś zechce poświęcić chwilkę....