Poszukiwania nowego SUBA

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
poszukuję nowego suba około tysia-ka nie mam możliwości odsłuchu takich typów może ktoś coś ? a może macie taki ? proszę o jakiekolwiek opinie póki co z jamo się wyleczyłem spsuł się drugi w mojej karierze może coś mniejszego a niby bardziej firmowego kupić
1 FOCAL CUB 3
2 ACOUSTIC ENERGY 108
3 Cambridge Audio SX120
4 Klipsch R-8SW

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
nieduży do 20m powiedzmy dla mnie akurat bardziej do muzyki by się przydał niż do trzęsienia meblami choć na REL na teraz mnie nie stać :)

mors111

Active member
Bez reklam
poszukuję nowego suba około tysia-ka nie mam możliwości odsłuchu takich typów może ktoś coś ? a może macie taki ? proszę o jakiekolwiek opinie póki co z jamo się wyleczyłem spsuł się drugi w mojej karierze może coś mniejszego a niby bardziej firmowego kupić
1 FOCAL CUB 3
2 ACOUSTIC ENERGY 108
3 Cambridge Audio SX120
4 Klipsch R-8SW

celujesz w mniejsze suby niż miałeś ( Jamo J10 )

te co podałeś , głośniki mają 8" i tylko jeden z nich ma konstrukcję zamkniętą : AE 108
we wszystkich pasmo przenoszenia bardzo podobne .

warto by jednak posłuchać przed zakupem , bo może okazać się że najładniej do muzyki zagra AE 108 dzięki zamkniętej konstrukcji i bas będzie pod lepszą kontrolą , to w kinie może braknąć takiego efektu jak w subach z BR , jednak wszystkie są bardzo małe i dużego ciśnienia pewnie też nie zrobią

pamiętaj , że chcesz się przesiąść z 25cm na 20 , a to duży skok , gdzie niektórzy do 20m2 wkładają 30cm

ale wszystko zależy od akustyki pokoju , u mnie już wiele razy to piałem Dali AW-8 w pokoju 30m2 sprawdza się bardzo dobrze , natomiast u kuzyna w podobnym metrażu ale odmiennej akustyce niewiele było go słychać ale tam nawet JBL 260 niewiele pomógł

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Kolego @hazi25, w takim razie, powinieneś zainteresować się wooferem Monitor Audio W 10 - nie MR. Właśnie nabyłem go niedawno. Idealny do muzy, ze względu na konstrukcję. Tyle tylko, że zdaje się, iż nie mieści się w budżecie. Popytaj o rabat w KU21 ;-), niedaleko Łodzi. Naprawdę warto.

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
ku21 znam popatrzę pomyślimy doradzono mi dziś bardzo jeszcze taki typ dokładnie co myślisz o nim ? firma znana i lubiana będę mieć możliwość jego odsłuchu i acoustic energy tylko z wymienionych więc zobaczymy

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
No, jeśli zależy Ci na muzie, a budżet taki a nie inny, to zdecydowanie ACOUSTIC ENERGY AE-108, jak doradził Kolega @mors111.

Ja miałem wcześniej większego Magnata - Quantum 6725A, którego znacznie mniejszy MA W10 potrafił zawstydzić. ;-)

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
a bo w j10 nie wzbudzał się sam a dawniej w jamo 200 padła elektronika i cudem udało się go uratować oczywiście z kosztami po gwarancji już

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
za te nie duże pieniążki jakość i tak jest odpowiednia ale szukam już innej firmy niż jamo na przyszłość ale słuchajcie co najlepsze miałem go w tym tygodniu odsyłać na serwis to zaczął od wczoraj wieczorem się wzbudzać poprawnie sam i przy małej głośności tak jak powinno być po bał się chyba teraz wróciłem włączyłem i działa ok to jest parodia jakaś :)

mors111

Active member
Bez reklam
a jak masz go ustawionego w amplitunerze i samym subie ?
jak z głośnością , ile w ampli i ile na saubie , może tu jest przyczyna

hazi25

Klub HDTV.com.pl
VIP
własnie że nie bo próbowałem rożne ustawienia i nic to nie dało a teraz na tych samych działa a nie zmieniałem nic ustawień... odcięcie suba na 60hz głośność 1/2 w ampli głośność na 0db

Do góry