poszukiwania ampli badz kina 2+1?

mikawajos

New member
dzień dobry bądź też dobry wieczór raczej wszystkim

To nie będzie krótki post :-( cóż... z góry dziękuję wytrwałym.
Nierzadko tu ost zaglądam, lecz mam dylematy.
Szukam czegoś do pokoju ok 18m2.
Do tej pory mialem wzmak sony TA-FE700R z 2 kolumnami Tonsila /na 4 GDN'ach z wbudowanymi zwrotnicami/. wcześniej wzmak WS442. Takie były początki...
Cóż... Wyższa Instancja zapragnęła zmiany - zatem przychyliłem się do uprzejmej prośby i zamierzam to uczynić.
I tu się zaczyna dylemat. Wzmaka już zadnego nie mam. Ostały mi się tylko te kolumienki Tonsila.
Mam na stan dzisiejszy ok ~1000zł. Był sobie w ofercie tutaj jeden denon'ek od Pawla. Niestety bylem zbytt wolny i mi umknal :-( bywa.
Szukam zatem dalej - jakiegoś ampli, niekoniecznie 5+1, może być nawet bardziej 2+1 - nie mam miejsca na 5 klocków. Nie mam wymagań że musi być nowe - ważne by było sprawne i od uczciwego sprzedawcy.
Chwilowo to podpięcia do tych kolumienek, a na te kolejne sobie uzbieram. bo że obecne szału nie robią - to chyba mam rację
Co byście proponowali zatem koledzy i koleżanki?
- Z innej strony - rozmyślam nad jakimś kinem 2+1 nowym. Wiem, iż w tej cenie szału nie będzie - lecz nie jestem audiofilem, ma to grać ładnie, do oglądania filmów wieczorami i do sluchania flac'ów czasami.
i Dylemat - czy szukać tego ampli czy jednak te a'la 'kino' 2+1. Tutaj 'kino' specjalnie tak ujęte.:eek:k:

z góry dziękuję za wszelakową pomoc i sugestie, te dobre i te mniej, lecz również dobre - każde mile widziane

mik

aktualizacja_1- poszukiwania trwaja:
1. Yamaha PianoCraft MCR-750
2. HK AVR 156
3.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Co Ty wiesz o długich postach? - My mamy Lolka126:grin: Wracając do tematu, jeżeli rozbudowa do 5.1 nie wchodzi w grę to ja bym pozostał przy wzmaku. Miałeś wcześniej wzmaki i przejście na niskobudżetowe amplitunery KD mogą być dla Ciebie rozczarowaniem, zwłaszcza w muzyce. Amplitunery KD kupuje się jak ma się zestaw 5.0/5.1 , w innym wypadku to nie ma sensu. Grają sporo gorzej w stereo niż wzmacniacze w tej samej cenie a nawet sporo tańsze. Poszukaj jakiegoś używanego wzmaka stereo, a z nowych w zbliżonej kwocie posłuchaj HK 980, Denon PMA 520, Marantz 5004.

Do góry