porównywałem...
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum i dlatego chiałem najpierw przywitać wszystkich odwiedzających to forum
W zeszłą sobotę udałem się do MM, żeby naocznie sprawdzić i porównać 3 modele 32" lcd:
1. SONY 32V2000
2. Panasonica serii LX600
3. JVC serii X70
muszę przyznać, że:
- jeśli chodzi o design to SONY zdecydowanie się wyróżnia, ale to oczywiście moje zdanie; o walorach technicznych świadczy nagroda EISA, choć tylko jedno wejście HDMI u wielu wywołuje zdziwienie,
- jeśli chodzi o popularność w MM to górą JVC, osoba sprzedająca była zdecydowanie za tym modelem, ja się dopiero zacząłem interesować tym modelem, ale widziałem, porównałem i obraz na zwykłej kablówce lepszy na JVC (nic innego w MM nie podłączyli),
- Panasonic dobry jak w na tę firmę przystało, choć ta srebrna obudowa sprawia dosyć tandetne wrażenie, ale technicznie też pewnie niczego sobie.
Nie potrafię powiedzieć, który jest lepszy. Osoby, z którymi rozmawiam twierdzą, że technicznie JVC jest lepszy ze względu chociażby na układy sterujące, cokolwiek to znaczy. Nie jestem inżynierem, dane techniczne znam tylko niektóre, ale, tak jak już wspominałem, oglądając obraz ze zwykłej kablówki wydaje mi się, że JVC było lepsze. Podłączenie sygnału cyfrowego lub HD powinno dać efekt porównywalny (choć jak wiemy "prawie" robi wielką różnice

).
Ceny JVC i Panasonica są identyczne i wynoszą 5.999 zł. w MM, SONY po zniżce, która obowiązuje do końca października 5.899 zł. Swoją drogą - ja nadal nie wiem co kupić. Ale i tak czytając to forum codziennie dowiaduje się nowych rzeczy, za co wszystkim dziękuje.
Pozdrawiam i życzę sobie i innym tylko najlepszych wyborów!