porównanie platform cyfrowych

Która platforma cyfrowa jest "najlepsza"

• Total voters
    0

JackS.

New member
Bez reklam
Taniej za pierwszym razem.
No właśnie. Odpowiadałem na Twoją sugestię, że "Na starcie daje to sporą sumę".

Pózniej płacisz co miesiąc kilka razy wielokrotnosc tych 10-15zl. Daje to ładną sumkę co miesiąc za "multiroom" n. Porównaj teraz to z absolutnie jednorazowych kosztem dowolnego splittera.
10 lub 15 złotych miesięcznie za rozwiązanie wspierane przez operatora, to chyba jednak niezły deal, gdy porównujesz z rozwiązaniami, które oznaczają konieczność zakupu i własnych dekoderów, i urządzeń do sharingu, z których korzystanie może zostać w dowolnej chwili zastopowane przez operatora (poprzez wymiana kart).

hadetefał

New member
10 lub 15 złotych miesięcznie za rozwiązanie wspierane przez operatora, to chyba jednak niezły deal, gdy porównujesz z rozwiązaniami, które oznaczają konieczność zakupu i własnych dekoderów, i urządzeń do sharingu, z których korzystanie może zostać w dowolnej chwili zastopowane przez operatora (poprzez wymiana kart).

C+ wspiera również splittery i nawet sprzedaje je w swoich salonach. Splitter można pewnie zablokować lub utrudnić korzystanie z niego i zdalnie ale z jakichś powodów tak się nie dzieje, łatwo sie domyślić z jakich. Koszty zakupu dekodera sa jednorazowe można też kupić używany taniej i go sprzedać w każdej chwili jak przestanie być potrzebny bo rynek na ten sprzęt jest w przeciwieństwie do konkurencji która nie pozwala na zabawę karta/dekoder. Jeden zawsze można kupić lub wypożyczyć od operatora. Splitter kablowy to 100zł - gdzie więc ten niezły deal doprawdy nie widzę.

JackS.

New member
Bez reklam
C+ wspiera również splittery i nawet sprzedaje je w swoich salonach.
Ani C+ ich nie wspiera, ani ich nie sprzedaje.

Widziałeś jakąkolwiek fakturę za splitter wystawioną przez C+, czyli Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o.? Niektórzy ich dystrybutorzy sprzedają je, ale tylko i wyłącznie w swoim imieniu, i na swoją odpowiedzialność. Nie w imieniu C+ i bez żadnej gwarancji ani wsparcia splitterów ze strony C+.

W regulaminie świadczenia usług od C+ masz wyraźnie napisane, że odbieranie i odkodowywanie abonowanych programów C+ może odbywać się jedynie przy użyciu specjalnego dekodera cyfrowego z kartą abonencką.

Odbieranie programów C+ poprzez dekoder, w którym nie ma zainstalowanej oryginalnej karty abonenckiej jest łamaniem regulaminu C+.

Splitter można pewnie zablokować lub utrudnić korzystanie z niego i zdalnie ale z jakichś powodów tak się nie dzieje, łatwo sie domyślić z jakich. Koszty zakupu dekodera sa jednorazowe można też kupić używany taniej i go sprzedać w każdej chwili jak przestanie być potrzebny bo rynek na ten sprzęt jest w przeciwieństwie do konkurencji która nie pozwala na zabawę karta/dekoder. Jeden zawsze można kupić lub wypożyczyć od operatora. Splitter kablowy to 100zł - gdzie więc ten niezły deal doprawdy nie widzę.
To policz raz jeszcze ile musisz wydać na własne dekodery HD, splittery i zastanów się czy faktycznie udałoby Ci się je komukolwiek odsprzedać w momencie, gdyby C+ zablokowała możliwość korzystania z nich. Może zrozumiesz dlaczego oferta oficjalnego sharingu, na wypożyczonym bezpłatnie od operatora sprzęcie HD, za 10 lub 15 zł opłaty abonamentowej miesięcznie za tę usługę jest tak ciekawa.

Ostatnia edycja:

devil-80

New member
Witam na forum,
Przymierzam się do kupna cyfrowej telewizji. Ponieważ czytałem, że polsat jest słabej jakości mój wybór pomiedzy ntv a cyfrą+ nie zależy mi na sporcie, więc którą platformą powinienem wybrać. Porównując pakiety np za 79 zł która oferta będzie korzystniejsza? Jaki jest czas trwania umowy ntv bo cyfra + na 19mcy. Interesują mnie filmy,rozrywka,muzyka,bajki.
Co do telewizora to stoje przed jego wyborem:)
Mieszkam w Irlandii czy będe miał jakieś problemy z odbiorem tych telewizji/ Aktualnie mam zamontowany jakiś talerza na domu chyba od Sky tv (taki siatkowy) czy to wystarczy do odbioru?
Aha jaki dekoder wybrać z ich oferty.
Dziękuje za pomoc.

devil-80

New member
Sorki ale wczesniej tego nie widziałem. Już widzę wszystko chyba też wezmę pakiet za 59 zł nie potrzeba mi tego za 79zł a po co przeplacać.
Pozdrawiam

robototo

New member
witam, ja także stoję przed wyborem platformy cyfrowej...dotychczas korzystałem z osiedlowej kablówki która na ten czas ma kiepską jakość jak i uboga oferte programową za 12 zł miesięcznie..wiem, że za taką kase cudów nie powinienem oczekiwać...tak więc zamierzam nabyć cos kole grudnia- wówczas na święta zdarzają się róznorakie promocje..nie mam ani talerza..ani żadnego osprzętu poza kinem i telewizorem full hd...czy kros może mnie uświadomić jakie koszty mnie czekają z tym związane- interesuje mnie multiroom ..abonament za tv interesuje mnie gdzieś do 30-60 zł max na początek...dotychczas nie mam żadnych doświadczeń z telewizją cyfrową stad te moje dylematy mogą się komus wydać zabawne...:hihi:

devil-80

New member
No właśnie mi o to chodziło czy są jakieś różnice poza wielkością dysku twardego, ale jeżeli ten 250gb może być problematyczny to wolę dopłacić.

maniekn274

New member
Bez reklam
witam, ja także stoję przed wyborem platformy cyfrowej...dotychczas korzystałem z osiedlowej kablówki która na ten czas ma kiepską jakość jak i uboga oferte programową za 12 zł miesięcznie..wiem, że za taką kase cudów nie powinienem oczekiwać...tak więc zamierzam nabyć cos kole grudnia- wówczas na święta zdarzają się róznorakie promocje..nie mam ani talerza..ani żadnego osprzętu poza kinem i telewizorem full hd...czy kros może mnie uświadomić jakie koszty mnie czekają z tym związane- interesuje mnie multiroom ..abonament za tv interesuje mnie gdzieś do 30-60 zł max na początek...dotychczas nie mam żadnych doświadczeń z telewizją cyfrową stad te moje dylematy mogą się komus wydać zabawne...:hihi:
koszty za multiroom znajdziesz na stronach n-ki,na święta pewnie promocja będzie,a co do kosztów za zestaw to antena 90 cm-nphttp://www.dipol.com.pl/antena_satelitarna_stalowa_90cm_corab_cor-900s_A9605.htm,konwerter KONWERTER TWIN INVERTO BLACK PREMIUM 0,2dB GW 5LAT (1913332412) - Aukcje internetowe Allegro do tego 2 przewody np TRISAT 113 PE żelowany, Przewód koncentryczny 75 Om TRISET-113 PE żelowany [1m] i wsio,aha i złączki jeszcze tzw E-fki Złącze F Platinum zaciskane TRISET-113 profesjonalne zaciskają przy zamówieniu kabelka

robototo

New member
koszty za multiroom znajdziesz na stronach n-ki,na święta pewnie promocja będzie,a co do kosztów za zestaw to antena 90 cm-nphttp://www.dipol.com.pl/antena_satelitarna_stalowa_90cm_corab_cor-900s_A9605.htm,konwerter KONWERTER TWIN INVERTO BLACK PREMIUM 0,2dB GW 5LAT (1913332412) - Aukcje internetowe Allegro do tego 2 przewody np TRISAT 113 PE żelowany, Przewód koncentryczny 75 Om TRISET-113 PE żelowany [1m] i wsio,aha i złączki jeszcze tzw E-fki Złącze F Platinum zaciskane TRISET-113 profesjonalne zaciskają przy zamówieniu kabelka
...a czy jeśli kupie "n"to cały osprzęt tez mam mieć z "n"?

marfm76

New member
tzn. chodzi mi o to, że podczas zakupu platformy pozostałe akcesorium czyli kable, konwerter i antene to jest możliwośc zakupu tego u przedstawiciela?
Teoretycznie możliwość jest ale nie polecam. Lepiej podzespoły zakupić samemu. Czaszę najlepiej brać 90 lub 100. Jeśli chodzi o konwertek to TWIN ale odrazu MONOBLOCK aby mieć HotBird i Astrę jednocześnie.

szymon111

New member
Witam,
Rozmyślam o wykupieniu tv sat, ponieważ naziemna nic ciekawego nie proponuje.

Rzecz w tym że musiałbym także zakupić tv. Cyfra oferuje tylko 27cali i wysoki abonament.

Enka w tv widziałem że oferuje tv 32, ale nie mogę nic znaleźć na ten temat na ich stronie.

Czy może bardziej opłaca kupić osobno tv na raty i telewizje?

pro_fill

New member
Bez reklam
zapewne podstawy matematyki masz opanowane.
zorientuj się ile na wolnym rynku kosztuje oferowany TV - odejmij tą cenę od ilości miesięcy [okres trwania umowy] pomnożoną przez wysokość abonamentu i zobacz o ile jest wyższy od pakietu bez TV.

devil-80

New member
Ja też nic nie widzę na temat tv w nce.
Moje pytanie czy kupując 500gb dekoder na wyposażeniu są jakieś kable do podłączenia tego z tv jak tak to czy one starczą czy lepiej kupić inny jaki?

LGmaniak

Member
pytanie do użytkowników cyfrowego polsatu, czy u was polsat sport hd tez tak dziwnie wyglada? ogladajac mecz piłkarze sa jacys mocno jaskrawi,próbowałem to ustawiac ale nie daje rady, do innych programów hd nie mam zastrzezeń tylko ten nieszczesny polsat sport hd.w porównaniu do eurosportu hd to niebo a ziemia, tv to LG 42 LW5500, jezeli ktos ma podobny problem to prosze o wypowiedz, moze cos razem wymyslimy:)

Do góry