Jeżeli są tutaj aktywni posiadacze telewizorów Sony Bravia XR z Google TV i innych, które otrzymały ostatnio update do Androida 12, będę wdzięczy za uwagi i spostrzeżenia dotyczące funkcjonowania KODI na zaktualizowanym sprzęcie. Poza kilkoma innymi problemami, po update pojawił się problem z Kodi, konkretnie KodiNerds Mavena w wersji Omega 21.2. Kodi działa ok, natomiast po wyjściu z aplikacji i uruchomieniu dowolnej innej (Netflix, inne streamingi, YouTube itp.) obraz jest wyświetlany na jednej czwartej ekranu z lewej strony i nic nie da się z tym zrobić. Po pełnym restarcie telewizora wszystko wraca do normy, do następnego uruchomienia KodiNerds i jego zamknięcia - obraz nadal na jednej czwartej. Co ciekawe: miałem też na tv wersję standardową Kodi Omega 21.2, jeszcze przed update zainstalowaną w celach eksperymentalnych. Po jego uruchomieniu i zamknięciu obraz w innych aplikacjach wyświetlał się normalnie. Zrobiłem eksperyment i backup z KodiNerds wrzuciłem do Kodi. Problem z ekranem się nie pojawił, natomiast w KodiNerds nadal występował.
Nie jest to przypadek odosobniony, ponieważ sygnalizowano na redit ten sam problem, ale żadnej diagnozy nikt nie postawił.