Porady - KODI. Wtyczki, problemy, rozwiązania, nowinki

mat74

Well-known member
Bez reklam
W odpowiedzi na twoje pytanie- nie znam wtyczki w której wprowadza się API dla RD.
Stremio jest oddzielna aplikacja więc nie ma analogi do Kodu.

Nie bawiłem się od kilku lat że Stremio - co rozumiesz przez podpięcie Trexa? Kliknięcie w poster gdzie, w VOD Trexa czy w Stremio ?
RD umożliwia sterowanie jednocześnie na jednym IP,,forma aktywacji urządzenia będzie bez znaczenia.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
U mnie lata na dwóch IP równocześnie już od dłuższego czasu.
Ponoć klucze mają jeszcze większe pole do manewru ;)

Np. tu można wrzucić Trexa,aby pojawiły się dodatkowe źródła po kliknięciu na poster w Stremio :

mat74

Well-known member
Bez reklam
To masz szczęście,ja kiedyś przy odpalonym Kodu na dwóch urządzeniach ,zapomniałem że jedno jest na VPN .Natychmiast wyrzuciło mnie na jednym i przyszedł mail z prośbą o potwierdzenie autoryzacji.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Jesli ktos szuka fajnej skórki w stylu Netflix (własciwie to dokładnie zerżnięty wzorzec), polecam nowe wydanie Bingie.
Lekka ,szybko się ładuje, wystarczjąco konfigurowalna bez zbędnych miliona opcji.Uzywam od kilku dni ,śmiga bez żadnej zwiechy i to na Kodi zainstalowanym na TV.

btw. jesli ktos ma problemy z YT w tym repo znajdzie działającą wersję wtyczki, nadal wymagane jest API i zalogowanie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jesli ktos szuka fajnej skórki w stylu Netflix (własciwie to dokładnie zerżnięty wzorzec), polecam nowe wydanie Bingie.
Lekka ,szybko się ładuje, wystarczjąco konfigurowalna bez zbędnych miliona opcji.Uzywam od kilku dni ,śmiga bez żadnej zwiechy i to na Kodi zainstalowanym na TV.
Wiesz,jak zamienić to "Odtwórz w UPnP xbmc.core" na coś normalnego ? ;)

mat74

Well-known member
Bez reklam
Oczywiscie ;) .
Musisz skonfigurować playery dla TMDB helper.
Tutaj masz konfigurację dla POV , dla innych wtyczek adres url jest ten sam.

Zrzut ekranu (541).png

Zrzut ekranu (540).png

Zrzut ekranu (542).png

Zrzut ekranu (543).png

Zrzut ekranu (545).png

mat74

Well-known member
Bez reklam
Przy instalacji skórki Bingie najlepiej odrzucić presetowe ustawienia i tak strona startowa ustawi się w stylu Netflix.
Gdyby ktoś miał jakieś pytania w kwestii ustawień - pisać.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Poradziłem sobie. Wywaliłem wszystko i postawiłem binge od nowa 😊 Lubie tą świeżość.
Dawno nie korzystałem z TMDB helpera 😉

Chodzi nawet sprawnie na andku w tcl c825

Piramida

Well-known member
Bez reklam
U mnie też poszło,ale nie miałem tego is resolvable false,więc ustawiłem is resolvable true i ogólnie na POV szuka źródeł kilka sekund dłużej (pojawia się dodatkowo info i logo z TMDB).

mat74

Well-known member
Bez reklam
Is resolvable musi być przestawiony na Play media (false) i zapisany.To było też powodem wyskakiwania tego okna u Borygo.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mam teraz to is resolvable false,ale przy próbie zaznaczenia PlayMedia (false) pokazuje się :
Screenshot_20250207_164657_Kodi.png

Gdy kliknę NIE,znów jest wybór.
Gdy kliknę TAK i zapiszę,nadal wyskakuje plansza z logo TMDB przed wyszukaniem źródeł.

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Muisisz kliknąć TAK , plansza na sekundę zawsze wyskoczy-jednak odpala się POV za posrednictwem TMDB .
Oczywiście można "przestroić" menu tak by wszystko było odpalane bezposrednio z POV. Widzety strony głównej (home) zmmienia się standardowo, poprzez ustawienie widzetów menu, pozostałe już przez stronę główną po odblokowaniu .
Zrzut ekranu (549).png

Do góry