Porady - KODI. Wtyczki, problemy, rozwiązania, nowinki

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To masz Trakta.
Generalnie dużo by pisać, ale dla przykładu, możesz wejść na stronę (apke) Trakta na telefonie, dodać film i pojawi się film na liście w Kodi.
Sprawdz też Trending/popular user list, cała masa fajnie pokategoryzowanych filmów.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Dzięki za pomoc. Teraz widzę ocb, z apki w telefonie mogę dodawać do listy.
Myślałem, że trakt to apka w kodi z wyglądem coś typu netflix, w której mamy ładną oprawę, kategorie i wyszukiwarkę.

Teraz jeszcze mam problem ze znikającym obrazem na sekundę co jakiś czas gdy oglądam coś na fen.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Jeśli chcesz by to wyglądało jak Netflix to wystarczy zaladowac skórkę i poukładać pod siebie.Defaultowa szata graficzna Estuary jest strasznie drętwa.
Znikający obraz to miejmy nadzieję tylko kwestia ustawień,nie wiem jak tam obecnie jest z pełną kompatybilnością Zidoo i Kodu.Jakie masz ustawienia buforowania ? Znajdziesz je w "uslugi".

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Myślałem, że trakt to apka w kodi z wyglądem coś typu netflix, w której mamy ładną oprawę, kategorie i wyszukiwarkę.
Jest Netflixowa skórka :

Fajne są też np. Aeony i możesz napisać,jak radzi sobie z nimi Twoje Zidoo ;)

Teraz jeszcze mam problem ze znikającym obrazem na sekundę co jakiś czas gdy oglądam coś na fen.
Może to coś z odświeżaniem albo kablem...

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Chyba znalazłem przyczyne zanikania obrazu w kodi na fen. Przypadkowo odpaliłem w kodi wstawkę Top Gun Maverick 74GB Dolby Vision i zaskoczenie - leci dźwięk Atmos i black screen, nie ma obrazu. Z odtwarzacza zidoo odpalam takie wstawki o działają idealnie. Zatem wyłączyłem Dolby Vision w ustawieniach Kodi, zostawiłem HDR 10+ i Mavericka odtwarza, na fen nie zanika obraz. Pytanie jak włączyć Dolby Vision do użytku w Kodi?

mat74

Well-known member
Bez reklam
1- zwiększ ilość pamięci bufora ,sprawdź w "o systemie" ilość wolnej pamięci i podziel przez 3
2- podobny konflikt był kiedyś przy firestickach,włącz dopasowanie profilu Dolby Vision jeśli to nie pomoże to pozostaje wyłączeni HDR10 + i włączenie Dolby.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj zauważyłem jeszcze, że w ustawieniach hdr w kodi nie miałem zaznaczonego zgodność z dolby vision. Zaznaczylem to, włączyłem oprocz hdr10+ dolby vision i pliki z dysku już odtwarza normalnie z DV. Oglądałem kawałek Silo w dv i szło dobrze, może to niezaznaczone okienko dv było problemem. Później zwiększe też ten bufor. Dziękuję za pomoc:)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak-zdazylem założyć konto kilka dni temu.Szalu nie ma ,chyba nawet mniej linków niż z Offcloud.
Poprawili się,ale brakuje im jeszcze trochę do najlepszych ;)
Screenshot_20241229_110416_Kodi.png

Muszą też popracować m.in. nad wyszukiwarkami torków i NZB (mają te opcje dostępne w dashboardzie).
No i cena za PRO jest dosyć wysoka.

Aaa,udało mi się uruchomić na Torboxie prywatne torki.
Działa to jak seedbox,podobnie w Premiumize.

wucash

Active member
Bez reklam
Dawno tu nie zaglądałem bo też nie korzystałem z KODI. Pisaliście że sa problemy z real-debrid ale widzę, że jednak działa (post wyżej). Gdzie w takim razie problem? u mnie FEN widzi źródła ale po chwili pokazuje - no results. Mam konto w real-debrid aktywne do lutego 2025.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
1. RD/AD
1. EN
;)

EN może mieć szybciej nowe wrzutki,ale niektóre tytuły są usuwane ze względu na prawa autorskie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
PM to niemal klon RD, więc jak padnie RD w moim przypadku, będzie to pierwszy wybór na zastępstwo.
Generalnie RD, PM, EN

Do góry