Porady - KODI. Wtyczki, problemy, rozwiązania, nowinki

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Masz stronę z cache. RARBG faktycznie nie działa. Żaaaaaal...
Na szczęście działają wszystkie mirrory, więc rzeczy dotychczas umieszczone będzie można pobierać...

Attachments

• rar.jpg
    rar.jpg
    84,8 KB · Wyś: 26
Ostatnia edycja:

andrzeej

Member
Znacie jakieś strony gdzie są podawane ostanie wypusty filmów? Do tej pory wystarczyło wejście na rarbg i wszystko ładne na pierwszej stronie.😔

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To samo można wrzucić na główną stroje Kodi i z automatu po odpaleniu, pojawiają się nowości - te same co podał Borygo, czyli od giladg
Można różne listy wrzucać, chociażby ostatnie 4k.
U mnie są 3 listy nowości

20230601_084857.jpg

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
W tym modzie estuary ładuje Ci wszystkie 301 pozycji w widżetach? Ciekawi mnie jak długo od odpalenia kodi? Zrobisz mi krótkie video?
Jesli duża różnica w porównaniu do mojego 905x4 to może bym sobie shielda kupił na urodziny 😜

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja mam ustawione na głównej 25 pozycji.
Czyli 3x po 25, bo i 3 listy mam dodane - 2x od gilag (4k i wszystkie) i od Garycrawford.

Jak ubijesz Kodi i startujesz, to po załadowaniu już Kodi ładują się od 3 do 7s.
Potem już wiszą cały czas.

Kiedyś chyba nawet pytałem gdzie się zwiększało/zmniejszało listę wyświetlanych pozycji, ale już nie pamiętam. Mat pewnie będzie wiedział.

Nie ma sensu ładować na główną więcej, bo raz, że może przymulić, dwa, tu ma być tylko pogląd na ostatnie nowości, a jak chcesz widzieć wszystko, to przecież wystarczy zrobić ikonę na liście po lewej i jednym klikiem przekierować do całej listy pozycji.
Właśnie sobie zrobiłem taką pozycje na głównej i od razu przekierowanie.
Wczytało wszystkie ok. 300 pozycji momentalnie, 1-2 sekundy.
Jak coś doczytuje, to momentalnie w locie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jest taka lista, masz na zdjęciu "Latest 4K Relases", właśnie dlatego ją mam, bo to co wychodzi z nowości w 4K tam wlatuje.
W drugiej liście, wlatują wszystkie nowości, bez względu czy to jest FHD, HD, 4K... ; )

Tych list są setki, pokategoryzowane. W niektórych sporo rodzynków można znaleźć.
Oczywiście, najlepiej na tv w kodi przeglądać.
Miałem też listę, najlepszych filmów do testowania atmosa. Czy w ogóle filmów z konkretnymi scenami audio.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Piruś, nie mędrkuj ; )
Wpisz sobie w wyszukiwarke list "4k" i znajdziesz listy.
Nawet filmy z 1942r są. Ponad 1000 na liście, sprawdziłem wyrywkowo kilka starych jak świat i są.
Sprawdż listę
oc3loy2012 (x1172)

Swoją drogą, fajne tytuły wyskoczyły z lat 70-80-90.
Będzie co oglądać.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tutaj jeszcze gorzej :grin:

Chyba widzisz, że zrobiłem literówkę i nie żaden oc3loy, tylko oc3lot.
Tyle tych programów przyrodniczych oglądasz, to powinieneś się domyślić, że o ocelota chodziło :grin:

Po za tym, szukaj bezpośrednio w Kodi, a nie na stronie

20230601_203528.jpg

Attachments

• 20230601_203632.jpg
    20230601_203632.jpg
    3,8 MB · Wyś: 32

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jest co jest, nie narzekaj. Biblioteka jest spora. Ja już znalazłem mimochodem z tuzin pozycji do odświeżania. Chociaż widzę, że nowy film z Affleckiem się pojawił i od tego zaczniemy.

Do góry