Porady - KODI. Wtyczki, problemy, rozwiązania, nowinki

Miikee77

Member
Ja do wczoraj siedziałem na starym, zwykłym FENie, pomimo, iż w tym temacie już wałkowana dawno była wersja "light" oraz POV. Dzisiaj zainstalowałem FEN Light i zrobiłem według podlinkowanego przez @Borygo77 rozwiązania i bangla. Jak długo? Nie wiadomo. Widać źle się dzieję, a teraz bez takiego VOD to życie już by nie było takie samo...
Przy okazji zapytam, jakby się jednak to miało na przyszłość przydać - da się ustawić żeby w Fen Light opisy filmów były po polsku? W sumie nie jest to potrzebne, ale fajnie jakby był polski opis przy plakatach (skin Arctic Zephyr Reloaded jak to ma jakiekolwiek znaczenie).

mat74

Well-known member
Bez reklam
Znajdź w ustawieniach mertadata i przestaw na polski.

Btw. Gdyby ktoś chciał konta do platform streamingowych (Netflix,HBO,Disney,prime) od sprawdzonego "majfrenda"- pisać na PW.😉

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Tez sie za to wezma... pewnie na dniach bo wszystkie serwery sa w francji ;)
Premiumize jest w Malezji, więc francuskie restrykcje go nie dotkną, ale może być problem z All Debrid. Przeczytałem cały wątek o padzie RD na Reddit i wygląda na to, że już po RD, chyba, że przeniosą serwery.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Będzie update dla fen light pewnie jeszcze dziś który naprawi aktualną sytuację.. Tzn nie bedzie trzeba klikać po raz kolejny bo automatycznie doda się do waszej chmury RD.. TikiPeter niestety schodzi z sceny więc będzie to już ostatni update 😕 pewnie się chłopina wystraszył i zawczasu woli zejść i mieć spokój 😉

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Znajdź w ustawieniach mertadata i przestaw na polski.
Nie jest to takie proste w Fen Light ;)

W CinemaHD bangla RD z hostingów.

Na dodatek subskrypcję RD mam opłaconą do kwietnia... :(
U mnie jeszcze przez 8 dni.
Swoją drogą,Premiumize i AD wydają się mniej restrykcyjne jeśli chodzi o współdzielenia kont,ale może i tam da radę wyłapać bana ;)

manonfire

Member
Premiumize jest w Malezji, więc francuskie restrykcje go nie dotkną, ale może być problem z All Debrid. Przeczytałem cały wątek o padzie RD na Reddit i wygląda na to, że już po RD, chyba, że przeniosą serwery.
Myślę, że w All Debrid już robią jakieś kroki, żeby uniknąć losu RD. Poza tym Internet nie lubi próżni i jakieś kolejne rozwiązania się znajdą. Tylko to może coraz więcej kosztować. Oczywiście i tak będzie wychodziło mniej, niż subskrypcje wszystkich legalnych VOD.
Na razie testowo wykupiłem miesiąc w All Debrid i poczekam na rozwój sytuacji.

ludwickik

Member
Jak się szybko zmigrować z Fen na Fen light bez stawiania wszystkiego od nowa? W Fen tradycyjnym nie zczytuje mi tego co mam na claud w RD. Bardzo proszę szybkiego manuala to by mi zaoszczędziło tonę czasu.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Real Debrid zaczął działać w nowych wersjach FEN i FEN Light, opublikowanych przez tikipetera godzinę temu. Oczywiście przy ustawieniach podanych tutaj powyżej. Wyświetla źródła uncached i odtwarza bez problemów. Przetestowałem dosłownie 3 min temu. Na razie jest OK i może tak zostanie :)

Miikee77

Member
Nie jest to takie proste w Fen Light ;)

W CinemaHD bangla RD z hostingów.
No tak, nie ma tam właśnie nic tak oczywistego do przestawienia. Próbowałem inne wtyczki zainstalować ale ich nie da się w FEN light odpalić.
Jakbyś miał jakiś pro-tip jak to ewentualnie bezinwazyjnie i bez akrobatyki przesadnej ustawić to podrzuć opis.

CinemaHD? Coś więcej?

Też mam debrida niedawno zakupionego i na razie pasuje wykorzystać ale jak tu już było napisane, internet nie lubi próżni i w ten czy inny sposób ten rodzaj VOD chyba się ostanie. Z FEN było o tyle dobrze, że jak go 2 lata temu skonfigurowałem tutaj z waszą pomocą to nic nie grzebałem tylko RD przedłużałem i śmigało lux.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Aż mi potargało włosy (~3300 Mb/s) :grin:
Polish_20241123_191430383.png

manonfire

Member
AllDebrid mi się zbiesiło. Jak pisałem wcześniej, wykupiłem testowo jeden miesiąc, ale nawet tego nie dali mi wykorzystać. Piszą, że zwróca kasę i żebym szukał innego rozwiązania, bo oni to już nie. @Borygo77 napisał, że skoro we Francji serwery to też się za nich wezmą i się chyba wystraszyli. Dobrze, że na razie RD znów działa.

Ostatnia edycja:

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Niestety, AllDebrid w FEN zwraca źródła w kolorze szarym, ale można ja zapisać w chmurze i ściągać sobie po zalogowaniu się do AD w przeglądarce. Taki ćwierć środek, gdy ktoś bardzo chce...

Do góry