A masz telewizor z HDR 10+, żeby testować różnicę między materiałem z HDR 10 a HDR 10+.Powiem tak- z Real Debrid odtwarza wszystko.Może z wyłaczeniem DV w mp4 bo tu w streamingu jest czkawka.
Dolby Vision odtwarza w streamingu z mkv i wszystkich platform streamingowych.Owszem -nie ma HDR10+ ale mam również Fire sticka 4k ,który to potrafi i własnie przed chwilą zrobiłem porównanie.Zwykły HDR10 na Nvidii od HDR10+ na Fire sticku z tego samego materiału z Prime Video ciężko odróznić ,wydaje mi sie że wieksze róznice są pomiedzy HDR10 a Dolby Vision.
Graczem również nigdy nie byłem, żadnej gry na Nvidii nie odpaliłem i raczej nigdy nie odpalę.
To po prostu komputer wpiety w sieć i mozna powiedziec poruszający się po niej błyskawicznie w dodatku w pełni konfigurowalny i posiadający wszelkie certyfikaty umozliwiające odpalenie wszelkich usług streamingowych w pełnej jakosci.(wyjatek HDR10+ dla Prime Video).
W tej chwili mam na Nvidii oparte całe centrum multimedialne czyli:
Tivimate z IPTV (telewizja)
Netflix-pełna jakosc
Prime Video - HDR10 Dolby Atmos
Player TVN- spatchowana wersja apki wycinająca reklamy
TVP VOD - spatchowana wersja apki wycinająca reklamy
Canal+- pełna jakość w zakresie przysługujacego pakietu (podpiete do abonamentu w n-ce)
Poniewaz mieszkam w UK a i łącze mam niestety tylko 80mb,tak więc wszystko pracuje na przemian na 3 VPN-ach w zaleznosci od tego czy priorytetem jest lokalizacja czy prędkość serwera.
Wszystko śmiga bez zacięć i jest responsywne bez uwag.
A masz telewizor z HDR 10+, żeby testować różnicę między materiałem z HDR 10 a HDR 10+.
Witajcie
Mam mały problem.
Posiadam Dysk sieciowy NAS a na nim sporo filmów swojej roboty i ripow s 4K BD DTS HD 7.1. Niestety niektóre zajmują po 90GB i Sony Brava hx9096 z zainstalowanym Kodi strasznie tnie dźwięk zwłaszcza w 5.1. Za audio odpowiada zewnętrzny amplituner Yamaha a1080. Posiadam też sporo albumów z https://audiophilemusic.io/ wysokiej jakości FLAC.
Jaki odtwarzacz polecacie do filmów 4K z wysokimi bitrate oraz muzyki by nie było problemów z dotwarzaniem. Siec mam 1Gbit oraz Wifi 6. Cena tak do 3K może ciut więcej.
Pozdrawiam