Jeżeli tylko Netflixa z Atmos Cię interesuje to musisz spojrzeć na urządzenia, które go wspierają np. Apple TV i Xbox. Jeżeli inne zastosowania typu Kodi i jesteś w stanie przeboleć brak Atmos w Netflix to zdecydowanie Shield TV.
Jeżeli tylko Netflixa z Atmos Cię interesuje to musisz spojrzeć na urządzenia, które go wspierają np. Apple TV i Xbox. Jeżeli inne zastosowania typu Kodi i jesteś w stanie przeboleć brak Atmos w Netflix to zdecydowanie Shield TV.
A jak na tym odtwarza się 4K i HDR?Shield, największa porażka jaką miałem. Zmieniłem na składaka MSI CUBI i jestem mega zadowolony !![]()
Hmmm to ja również poproszę o wskazówki:
- odtwarzanie 4K HEVC (VP9 mile widziane) z możliwością downgrade do 1080p (gdyby była potrzeba obejrzenia na starszym TV)
- passthrough znanych ścieżek audio HD (DTS HD/MA/X, Dolby TrueHD/Atmos itp)
- działający sprawnie YouTube (nie korzystam z Netflixa, Player.pl czy IPLI - aczkolwiek jeżeli byłaby taka możliwość to czemu nie)
- działające sprawnie Wi-Fi (odległość do routera 3 metry)
Nie ukrywam, że zależy mi na tanim rozwiązaniu. MiBox S odpada z racji braku dźwięku HD i wiecznymi problemami ze stabilnością działania.
Tak, właśnie sprawdziłemCena dobra, trzeba będzie zakupić do starszych tv.
YT też bez problemu rozumiem?
Armanig, daj znać jak się sprawuje w porównaniu do Nvidii. Dzięki.Odpowiedziałem już na priv, dzięki za info ; )
Biorę zatem.