LE na RaspberryPi 3B i pod S912 wygląda identycznie. Ten sam interface, rozmieszczenie funkcji... nie zauważyłem różnic choć pewnie jakieś drobne są. Na obu urządzeniach ogólnie LE działa bardzo sprawnie i szybko, reakcja na przycisk w pilocie jest natychmiastowa jedynie czasami (chwilowo) na malince zdarzają się bardzo drobne przycięcia.
Różnice w szybkości sprzętowej obu urządzeń być może będą do wychwycenia przy odtwarzaniu jakiegoś trudnego czy gęstego materiału z dysku czy YT ale te filmy, które ja testowałem (obraz DVD/HD/FullHD) na obu urządzeniach otwierały się tak samo szybko. Należy jedynie pamiętać, że malinka nie "wypuszcza" rozdzielczości 4K przez HDMI (ma HDMI w wersji 1,4) i materiał 4K konwertuje do FullHD. Jak ktoś ma TV 4K to jednak proponowałbym zakup innego urządzenia.
@bobtong:
Nie mam najmniejszych problemów z działaniem dysku zewnętrznego USB na swojej malince 3B a podpinałem kilka różnych. Wszystkie zawsze od razu działały. Czytałem, że takie problemy występowały na RPi ale 1 i 2-giej generacji i były bardzo łatwe do usunięcia - programowo trzeba było zwiększyć wydajność prądową złącza USB (tak, takie cuda na malince są możliwe
, opis np tutaj:
Malinowe Pi - Większe natężenie prądu elektrycznego na portach...
Jak ktoś ma problem z dyskiem na RPi 3B, to w pierwszej kolejności niech sprawdzi zasilacz. Najprawdopodobniej jego wydajność prądowa jest za mała. Ja używam oryginalnego zasilacza 2A od tel. Samsung Galaxy S4 i styka, pomimo, że producent zaleca 2,5A. Testowo podpiąłem zasilacz 1A. Malinka działała OK ale po podpięciu dysku USB resetowała się. Warto też użyć dobrej klasy i
jak najkrótszego przewodu do dysku. Przy 5-ciu woltach, jakoś i długość przewodu ma na prawdę bardzo duże znaczenie.
HD Audio nie testowałem z baru właściwego sprzętu audio.