Najpierw sprawdz na innym playerze.
Prawdopodobnie to jest wina synchronizacji pionowej. W niektórych grach jak jest wyłączona tak się dzieję, jak ją włączysz to obraz gładki.fosek napisał:witam, ja mam problem , który poruszyłem na innym wątku ale widzę że tu go nie poruszaliście do tej pory,
filmy odtwarzają mi sie w miarę płynnie ale zauważam przy poziomych ruchach kamery poziome linie, tak jakby obraz dzielił sie na poł i górna połówka goniła dolną, nie wiem czy to najszczesliwszy opis, dzieje sie tak przy mkv 720 i 1080, nie kombinowałem z kodekami, moze ktos tak miał i poprawiał to jakos, komputer nie jest najsłabszy (P4, 2,66 Dual, 1 G ram, Gforce 7300)
pozdrawiam
sonal napisał:na logikę: skoro moj komp wyswietla poprawnie 720p w jedym formacie to powinien robić to również w drugim (?) - czy przypadkiem to nie jest wyłacznie kwestia własciwych kodekow?
athlon 1,4 ghz
256 mb ram
ati 64 Mb
gomplayer z wewnętrznym kodekiem (avc1)
pdata napisał:u mnie jest
Intel Core2Duo e4300 @ 3,6Ghz
Gigabyte 8800 GT 256Mb
DFI BlodIron P35
2x1Gb OCZ 800
zasilacz 550W
nie używam PureVideo wszystkie filmy odpalam na poczciwym SubEditPlayerze + zestaw VistaCodekPack.
Nawet filmy zakodowane h.264 o rozmiaże 12GB nie są w stanie obciązyć procka do 50%, wszysko dział pod kontrolą Windows Vista SP1
ostatni nawet na TV odpaliłem film w 1080p i w tym samym czasie na monitorze gierkę Pekin 2008 wszysko śmigało bez jęknięcia.
powyższy zestaw na dzisiaj to cena w granicach 1000zł (bez hdd)