pomocy

Łukasz31

New member
witam.moze mi ktos doradzi.mam problem z doborem glosnikow,zaznaczam,ze nie jestem audiofilem i kasy tez jakos mega duzo nie posiadam na sprzet.chodzi mi o glosniki 5.0,posiadam amplituner hk avr 160,pokoj okolo 20m.zainteresowaly mnie takie zestawy jamo s 606,s 608 i wharfedale obsidian 600.troche do kina domowego,troche do muzyki

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jamo 608 odpuść sobie będą za duże. Porównując Jamo 606 i Obsidian 600 wybrałbym te drugie. Jak dla mnie Jamo mają zbyt jazgotliwe wysokie tony co na dłuższą metę może być meczące. Obie kolumny na pewno potrzebują sporo miejsca wokół siebie. Nie wiem jaki masz budżet, ale zwróć uwagę jeszcze na QQ5000, Indiana Line Nota 555, JBL Loft,Jamo C 405 HCS3, Dali Concept 6.

Łukasz31

New member
Dzieki Pawel.Moj budzet na glosniki to tak mysle do 1800 zl,wiem,ze nie duzo ale tyle zostalo po kapitalnym remoncie mieszkania i zakupie tv.Brakuje tylko glosnikow w salonie.Wybierajac zwracam tez uwage na wizualny wyglad,zeby sie nie pozabijac z zona.I tak sie ciesze,ze naklonilem ja do normalnych duzych glosnikow a nie jakis malutkich badziewi.Moze wklejajac zdjecie gdzie maja stac pomoze to komus mi dobrze doradzic?

Łukasz31

New member
tak by to wygladalo.kolo 3,8m miedzy glosnikami i okolo 4 metry od osoby sieczacej na kanapie.glosniki oczywiscie chce postawic kolo scian jak najdalej tv

Attachments

• DSCN3388.jpg
    DSCN3388.jpg
    769,4 KB · Wyś: 122

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli ma być do 1800zł to Obsidian 600 będą ok. Grają przyzwoicie jak za taka kasę i są ładnie wykonane. Ewentualnie (jeśli jest taka opcja) możesz pomyśleć na początek o zakupie lepszych frontów i potem kompletować zestaw.

Łukasz31

New member
Kable(0.5) leca pod panelami do scian i sa puszczone pod plytami a konce mam teraz zamaskowane wlasnie w listwach tak zeby nie bylo problemu z podlaczeniem do glosnikow,wychodza wszystkie obok gniazdek wiec do amplitunera tez nie bedzie problemu.Musze wlasnie kupic tylko jakis stolik pod amplituner,dvd,tuner nc i glosnik centralny,no i glosniki oczywiscie.ogladalem wczoraj te jbl loft i wizualnie wygladaja calkiem spoko.w przyszlym tygodniu pojade do katowic i pochodze po kilku sklepach hi-fi,moze cos znajde.aha,zapomnialem dodac,ze te 20m to pomieszczenie z tv a drugie pomieszczenie(kuchnia z tylu)ma kolejne 20m i jest rozdzielone tylko ta scianka z tv widoczna na zdjeciu.niemam pojecia czy ma to jakies znaczenie

Łukasz31

New member
odrzucajac jamo pomysle miedzy jbl loft 5.o a obsidianami.wielkiej roznicy w cenie nie ma,widze,ze jbl stoja kolo 1900-2000zl a obsidian okolo 1600zl.nie wspomnialem tez ,ze raczej jakos mega glosno nie slucham,raczej cicho lub tak srednio niech sobie cos tam wieczorami leci ale jakosc zeby byla dosyc dobra.natomiast filmy lubie ogladac dosyc glosno i chcialbym zeby jakis fajny efekt i bas bez sub.tez byl.co bedzie lepsze?

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Kiedyś w MM online były do wyciągnięcia JBL Studio 180 po 699 zł za sztukę. Czyli 1400 i jeszcze by zostało 900 zł na centrala i surroundy. A przecież nie trzeba ich kupować od razu. Można trochę dozbierać i kupować później. A głośniki na pewno lepsze, niż Lofty. Na pewno bardziej muzykalne w stereo i mocniejsze w KD. Natomiast jeśli od razu jednego dnia zestaw 5.0 to faktycznie Lofty.

Do góry