Widzę, że co niektórym nie w smak, że ktoś śmie krytykować Onkyo

Panowie, trochę dystansu do siebie, obiektywizmu w ocenianiu swojego sprzętu, jak najwięcej odsłuchów i porównań.
Nie uważam się za żadnego eksperta, opisuję tylko to, co słyszę i są to moje subiektywne opinie.
Kolejna kwestia, wiem, że niektórym ciężko przyznać się przed samym sobą, że nowy, właśnie kupiony sprzęt, nie spełnia naszych oczekiwań, a pieniądze te mogliśmy spożytkować lepiej.
Ja po swoim pierwszym KD do dnia dzisiejszego odczuwam lekkiego kaca i mam świadomość niezbyt rozsądnie wydanej kasy, ale nie miałem problemu, żeby podzielić się tym z innymi. Na własnym przykładzie wiem, że sam amplituner z tzw. półki budżetowej w zakrsie stereo gra i tylko tyle, nie ważne czy bezie Onkyo, Marantz, HK, Pionek czy Denon, a jeśli ktoś poszukuje w brzmieniu czegoś więcej, to klasyczny zestaw stereo jest niedościgniony, od tej reguły są pewne odstępstwa- bardzo wysokie modele ampli czy zabawki sygnowane np. przez Arcama cz CA.
W kwestii serii 6 Onkyo moje zdanie jest niezmienne, że dopiero 8 zaczyna grać - jest to moje zdanie i tego będę się trzymał, słuchałem zabawek tej serii od 626 do obecnego 646, zestawiałem je z Denonami, Marantzami czy HK - odpowiednikami oraz 828/838, jedno Onkyo trzeba przyznać, ma pierd...nięcie i w KD zdecydowanie wygrywa, jednak przy odtwarzaniu muzyki wypada bardzo blado na tle konkurentów- podkreślam, jest to moja subiektywna ocena....
Ja od sprzętu pied...nięcia nie oczekuję, szukam muzykalności, której w Onkyo nie słyszę..., wyższa seria, zwłaszcza nowa mnie "odrzuca" więc mógłbym się odnieść jedynie do aspektów wizualnych, ale to byłoby bez sensu