Pomocy przy wyborze telewizora

JJ_Joe

New member
Witam, otóż noszę się z zamiarem kupna nowego telewizora. Wybór padł na coś w technologii LED. Sporo na ten temat czytam, ale im więcej postów i stron, tym więcej opinii więc nie ukrywam, że nieco się pogubiłem, chciałem więc prosić o drobną pomoc.

Otóż szukam TV nie drogiego (ok 1500zł) 32 calowego. Dobrze by było gdyby czytał dużą ilość formatów wideo, miał możliwość połączenia z internetem, obraz był dobrej jakości zarówno z TV analogowej jak i cyfrowej (używam na co dzień Cyfrowego Polsatu), posiadał wejście USB, odświeżanie na poziomie 100Hz. Generalnie rzecz biorąc chciałbym by telewizor miał jak najwięcej i nie kosztował fortuny.

Skusiłbym się na PANASONIC TX-L32E30E ale niestety kosztuje ok 1990zł. Myślałem, również o Samsungu UE32D5000 ale czytałem, że ma problemy ze skalowaniem przy TV analogowej. Najlepiej by było by telewizor był bardzo zbliżony jakościowo do tego panasonica i kosztował w granicach MAX zupełnie 1700zł. Da się coś namierzyć w tej cenie?

Odległość od telewizora to w różnych punktach pokoju od 3 do 4m.
Czy warto ewentualnie rozglądać się za TV 50Hz? Będzie duża różnica?

Co powiecie o czymś takim?
LG 32LV4500?

Ostatnia edycja:

JJ_Joe

New member
A gdybym zamiast LED'a zdecydował się na taki TV?
Philips 37PFL4606H? Kosztuje 1699zł więc w granicach mojego budżetu. (górne maximum) Z tym, że to LCD, opinie ma dobre, czy warto?

A jeśli chodzi o samsunga (UE32D5000), doczytałem, że jest również problem z kątami widzenia, czy to prawda?

JJ_Joe

New member
To jeszcze zapytam, jaki polecilibyście TV tak do 42 cali? Może być plazma, lcd, led? do 2000zł (+/- 100zł (im taniej tym lepiej)?

Philips 40PFL5206H - 1990zł
Philips 40PFL5606H - 1990zł
Panasonic TX-P42U30E - 1860zł
Toshiba 40RL838 - 2099zł - maks ile mogę dać za TV

Telewizor brał będę na raty.
Obraz z cyfrowego polsatu w zasadzie cały czas. Oglądając z 3-4 metrów (TV na środku pokoju po bokach kanapa i fotele, oglądanie ew. z podłogi - TV na wysokości 60-80cm). Żadnego smużenia, buczenia, przebarwień itp. Tv taki abym kupił i nie żałował :). Ewentualnie czekam na wasze propozycje.

JJ_Joe

New member
Aha i jeszcze jedno, w grę wchodzi w zasadzie wyłącznie oglądanie TV, granie na konsoli mooooooże kiedyś w przyszłości :).

Do góry