Pomocy Oppo103Eu

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Koledzy pomocy. Nabyłem Denon 1713 i Oppo103 eu. Jak to podłączyć kablami hdmi łącznie z TV. Telewizor też jest nowy i ma najnowsze łącza.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
I jak? Nikt nie wie?
1713 ma wyjście "monitor out", oppo ma 2 wyjścia HDMI - jedno na telewizor a drugie do podłączenia amplitunera. Problem w tym, że nie wiem czy je podpiąć do HDMI opisanego jako bluray (w 1713) czy do tego od monitora.
Może ktoś napisze?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
I jak? Nikt nie wie?
1713 ma wyjście "monitor out", oppo ma 2 wyjścia HDMI - jedno na telewizor a drugie do podłączenia amplitunera. Problem w tym, że nie wiem czy je podpiąć do HDMI opisanego jako bluray (w 1713) czy do tego od monitora.
Może ktoś napisze?

To bez różnicy z jakiego wyjścia HDMI wyjdziesz w odtwarzaczu i do jakiego wejścia HDMI w ampli podłączysz. Nazwy są nadawane tak orientacyjnie żebyś np. za tydzień nie zapomniał że BD podłączyłeś pod wejście Game, więc masz wejście BD/DVD. Wszystkie wejścia są takie same, jedynie wyjście z ampli ( HDMI Out) podłączasz pod TV. Nie myl wejść i wyjść. Wejść masz w tym ampli 6 HDMI ( HDMI IN) i oczywiście optyczne/coaxial/analog, a wyjście masz jedno (HDMI OUT) i właśnie je podłączasz pod TV.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bardzo dziękuję za wsparcie. I jeszcze jedno pytanie. W instrukcji Oppo jest napisane żeby z HDMI1 wyprowadzić kabel prosto do telewizora (obsługuje jakiś quedec czy coś takiego) a z HDMI2 do amplitunera. I teraz mam taką sytuację, że zarówno ampli jak i oppo jest podłączone do TV. Tak zostawić czy jedno usunąć?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Bardzo dziękuję za wsparcie. I jeszcze jedno pytanie. W instrukcji Oppo jest napisane żeby z HDMI1 wyprowadzić kabel prosto do telewizora (obsługuje jakiś quedec czy coś takiego) a z HDMI2 do amplitunera. I teraz mam taką sytuację, że zarówno ampli jak i oppo jest podłączone do TV. Tak zostawić czy jedno usunąć?

Ja mam podłączone bezpośrednio pod ampli, i z ampli do TV. Przecież jak będziesz oglądał jakiś film na BD/DVD czy CD to będzie to szło przez KD? Ale teraz jak masz tak podłączone, to masz obraz i dźwięk zarówno po odpaleniu amplitunera, jak i przy wyłączonym ( dźwięk i obraz na samym TV)?

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Teraz podłączyłem Oppo do ampli - HDM1 a z ampli wyjściem do TV. Chyba jest wszystko dobrze. Odpiąłem jeden kabel HDMI

Do góry