Pomocy! LG 47LM670S czy Panasonic TX-L47E5E

zwirooo

New member
Pomocy! LG 47LM670S czy Panasonic TX-L47ET5E

Nie wiem co wybrać, LG 47LM670S czy Panasonic TX-L47ET5E.
Panasonic i tak chyba działa na matrycy od LG ale może wykonanie będzie trwalsze?

Może te odpowiedzi pomogą:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 4,5x4
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - 3.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? - Od południa ale schowany w regale
7. Jaki masz obecnie telewizor? 5 letni sony 32''
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? - pasywne 3D
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - UPC, kino domowe samsung, XBOX 360
10 .Jakie urządzenia? - kino domowe blu ray 3D,laptop, konsola do gier, czasami laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? różnie max.12h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? - aż tak dobrze się nie znam na tym
13. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - 5%
14. Preferencje co do marki? sony, panasonic,lg
15. Preferencje co do wielkości? 46 - 47''
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorem
17. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? pasywne
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Na jakości obrazu i żywotności sprzętu, cenie do 4000PLN

proszę o pomoc, bo 4k piechotą nie chodzi

Ostatnia edycja:

JaCoLJcL

New member
Miałem podobną sytuację, ale myślałem o mniejszym ekranie 42 cale, wyszło na Panasonica gdyż ... LG nie posiada wielu aplikacji Smart. U mnie to zaważyło na decyzji kupna. LG nie posiada np aplikacji TVN player - LG od roku obiecuje udostępnienie jej jednak ... nic z tego. Więc jeśli będziesz korzystać z aplikacji Internetowych to polecam Panasa :)

zwirooo

New member
aplikacje internetowe są dla mnie najmniej ważne bo jeszcze posiadam kino domowe Samsunga gdzie jest SMART HUB (tvn player, ipla, you tube itp.)

i jak się sprawuje panasonic? niestety byłem w pary sklepach żeby obejrzeć coś na 3d, ale panu sprzedawcy nie chciało się iść po pilot na zaplecze żeby go odpalić ;/ na razie widziałem tylko LG i był w porządku (nierozjerzdżał się)

sipap

New member
Designem i jakością obrazu wygrywa LG, Smartem oraz ceną Panas.
To ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz,że jakością obrazu wygrywa LG?
Bo ja mam akurat inne zdanie. Wybierałem pomiedzy tymi telewizorami(sprawdzając na swoim materiale,a nie na materiale sklepowym) i obraz w panasonicu bardziej mi przypadł do gustu. A już przy materiale SD miał sporą przewagę. Przy HD było porównywalnie.

barteknowack

New member
Bez reklam
Na podstawie porównania obu odbiorników na tym samym materiale, nie sklepowym. Dobrze że masz inne zdanie, o to chodzi.

Każdy z tych TV ma wady, wybór należy do kupującego.

peki

New member
według mnie wyrazistością, jakością i szybkością obrazu a także dodatkowymi aplikacjami wygrywa Panasonic. no i według mnie - chociaż to jest kwestia dyskusyjna - Panas wygrywa też desginem, estetyką wykonania :)

Do góry