Pomocy,jaki LCD 32"

sebex

New member
Witam :)

Zamierzam kupić LCD 32" i mam mały problem który model wybrać,może mi ktoś doradzi?
Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad modelami:

LOEWE Concept L 32

Toshiba 32WL58P

LG 32LX1

LG RZ32LZ55

A może coś innego?
Dzięki za odpowiedzi,pozdrawiam.

kaz

New member
wybrane przez ciebie modele reprezentują różny zakres cenowy
i jakościowy, dlaczego akurat nad tymi się zastanawiasz?

do jakich celów będziesz potrzebował telewizor LCD?

sebex

New member
Re: Pytania o rozdzielczosc + Co kupic?

zgadzam się że podane modele sa z różnego zakresu cenowego i jakościowego,dlaczego akurat te?dosyć dużo czytałem o różnych modelach LCD,między innymi na tym forum
Modele:
Toshiba 32WL58P i LG 32LX1 miały dobre opinie,niestety nie widziałem ich w akcji,natomiast dwa pozostałe(LOEWE Concept L 32 i LG RZ32LZ55 widziałem w akcji :D
LCD ma być do:sat(cyfra+),DVD,PC(filmy i gry )
Wybór taki wielki że trudno się zdecydować,dlatego proszę o pomoc.

kaz

New member
w przypadku LG najlepszy jest 32LP1R, polecam ci go bardziej niż obydwa modele podane przez ciebie,Loewe i Toshiba mają dobre opinie zaczkolwiek Toshiby podobno jeszcze nie ma u nas w sprzedaży,
jeśli możesz to zamów pokaz do domu,
zwróć szczególną uwagę na wyświetlanie z PCta bo nawet najlepsze telewizory miewają z tym problemy.

sebex

New member
Jaki PJ do HDTV i przekątnej 3,5 metra?

wiem że Toshiby nie ma jeszcze w sprzedaży w Polsce,telewizorek kupię najprawdopodobniej w Niemczech,mają niższe ceny i można trafić okazję
dzięki za pomoc,ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
tymczasem po obniżce cen - w tj klasie najlepiej wypada Panasonic 32 LX 50 . Póki Panasonic był w wyzszej kategorii - grzał ławę rezerwową ale jak spad do niższej kategorii - tu jest najlepszy. Warto było ? Ano warto. Gra znakomicie. Czerń,kolory naturalne, znakomita jakość . A wymienione LG - mogą mu mówić szefie.
pozdrawiam.
Wpadnij do dobrego sklepu - postaw obok siebie i zdziw się
pozdrawiam

sebex

New member
kiki dzięki za odpowiedź
choć teraz doszedł następny model i mętlik w głowie się powiększył
więc mam do ciebie takie pytanie:załóżmy że LG odpadły,zostają trzy modele:
Panasonic 32 LX 50
LOEWE Concept L 32
Toshiba 32WL58P
który polecasz do zastosowań jakie wymieniłem wcześniej?
najlepiej w kolejności od najlepszego do najgorszego
Pozdrawiam

sebex

New member
Jaki TV Philips czy Samsung?

@ortax360
dzięki za podpowiedź
mam pytanie,widziałeś tą Toshibę w akcji?interesuje mnie jak się sprawdza w zastosowaniach jakie podałem wcześniej,może masz jakieś doświadczenia w tym temacie?
pozdrawiam i dzięki

ortax360

New member
Toshibe ma znajomy. Bawiłem sie nią jest super swietnie działla HD
. Obraz z dvd po compnencie swietny no i jest czern !!
Mnogosc ustawien , swietny dzwięk (głosniki ONKYO).
Sprzedałem swojego Panasonica 32lx500 i czeka na Toshibe .
Do cyfry + super ,ale zalezy od sygnału . Gry bomba np z XBOX 360 w HD 720p . PC nie sprawdzałem .

sebex

New member
@ortax360
dzięki za informacje,rozumie że telewizorek przywieziony z zagranicy?bo w polsce raczej go nie ma w sprzedaży,XBOX 360 był podłaczony po HDMI?
jak dla mnie to Toshiba ma mały minus,brak wejścia DVI i żeby podpiać PC niezbędna będzie przejściówka DVI-HDMI
pozatym faktycznie niezły sprzet
dzięki za wyrozumiałość i pomoc

ortax360

New member
Nie tv Zam w Polsce 2 lata gwarancji Toshiba POLska. XBOX 360 podłaczony do wejscia component . Toshiba ma wejscie do PC D-sub , Ponadto ma 2 wejscia HDMI!!!

sebex

New member
@ortax360
wiem że Toshiba ma wejscie D-Sub,ale lepiej podpiąć i przesłać sygnał cyfrowy,lepsza jakość,odpada konwersja analog-cyfra
mam jeszcze jedno pytanko,ile kosztował ten telewizorek twojego znajomego?
dzięki za pomoc i wszystkie informacje

Do góry