POMOCY!co wybrać ONKYO TX-SR806vsHK AVR355

robil2

New member
Witam serdecznie stoję przed dylematem co wybrać? onkyo 806 czy hk 355
całość ma śmigać z Monitorami Audio RS6. Początkowo będzie to zestaw stereo docelowo 5.1 50%muzyka-pop,rock druga połowa to n-ka+dvd

bandzlor

New member
Nie wiem jak HK bedzie gral z tym zestawem, ale moja 806 gra bardzo dobrze z seria BR, tylko ze ja praktycznie urzywam tego tylko do kina i gier na ps3 ale przy muzyce tez mnie nie zawiodl :) no i takze mam n-ke podlaczona, wszystko gra git. No ale ja mowilem nie moge tego porownac z HK ale tez mialem tez sam dylemat co TY jak kupywalem AM, nawet juz zamowilem HK 355 ale po przeczytaniu nie malej ilosci postow na temat problemow z tymi oto HK (255/355) postanowilem anulowac zamowienie i skusilem sie na onkyo.

Pozdro

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
HK muzycznie gra lepiej . Onkyo owszem do kina .
W Twoim przypadku 50% to musisz najlepiej odsłuchać - bo jesteś akurat na rozdrożu.

christoph38

New member
Sprawdź opinie o TX-SR806

sporo sie naczytałem o słabej jakosci 806-ki wzgledem poprzedniego modelu czyli 805. Odchudzili go bardzo i uzytkownicy odradzają ten model. Sam miałem podobny dylemat i kupiłem właśnie 805-ke zamiast HK 355 z uwagi na problemy Heńków w softem. Ale powinieneś zdecydować sam najlepiej po odsłuchu. Powodzenia. Krzysztof

Michup

New member
christoph38 napisał:
sporo sie naczytałem o słabej jakosci 806-ki wzgledem poprzedniego modelu czyli 805. Odchudzili go bardzo i uzytkownicy odradzają ten model. Sam miałem podobny dylemat i kupiłem właśnie 805-ke zamiast HK 355 z uwagi na problemy Heńków w softem. Ale powinieneś zdecydować sam najlepiej po odsłuchu. Powodzenia. Krzysztof

Miałem dylemat miedzy 805 vs. 806. W 2 sklepach audio zdecydowanie polecali 805 mimo że mieli 806 prawie od ręki.. a i cena starego modelu atrakcyjniejsza. Wybrałem 805 i jestem zadowolony.

arkoz

New member
Michup napisał:
Miałem dylemat miedzy 805 vs. 806. W 2 sklepach audio zdecydowanie polecali 805 mimo że mieli 806 prawie od ręki.. a i cena starego modelu atrakcyjniejsza. Wybrałem 805 i jestem zadowolony.

Ja jak kupowałęm to tez mi polecali 905 zamiast 906 , i pomijam aspekt subtelych różnic w konstrukji wewnętrznej. Sprzedawca po zakupie przyznałę się i każą im wypychać starsze modele bo nowe już są na rynku zastępowane następcami wiec stąd te promocje cenowe.

BIERZ ONKYO :)

jeżyk

Member
Ja też miałem rozterkę HK/Onkyo - generalnie design HK 255/355 do dzisiaj mnie powala ale odstraszył od zakupu słynny wątek o problemach HK (pykanie, przerywanie i takie tam).
Mam Onkyo 805 i jestem zadowolony.
N-ka, dvd, PS3 - rewelacja, muzycznie OK, daje radę.
Jak bym kupował dzisiaj miałbym dalej dylemat - jak masz możliwość odsłuchu to polecam.

Ramzes765

New member
Bez reklam
Jak ja wybieralem tez balem sie tego pykania i innych problemow z HK opisywanych na forum, jednak dzwiek i design HK wzial gore i nie zaluje. ja u siebie nie stwierdzilem zadnych z opisywanych problemow. HK gra swietnie i moge go polecic. Najlepiej jednak jak posluchasz obu i sam stwierdzisz ktory lepszy dla Ciebie. Nie zwracaj uwagi na problemy HK, ja ich nie mam a kupowalem HK w maju 2009 (z data produkcji 08.2008 ), a w nowszych modelach wszyscy zapewniaja ze problemow juz nie ma.

pablo-g

New member
Posiadam ONKYO 806 i jestem bardzo zadowolony. Obecnie więcej słucham muzy - odkąd posiadam ten sprzęt codziennie. Mam go podpiętego pod KLIPSHE F3 - nie potrzebuję suba. Moim zdaniem sprzet bardzo mocny. Miesiąc temu stałem przed tym samym dylematem co ty, dzisiaj nie żałuje swojego wyboru. Nadmieniam, że zaryzykowałem ponieważ nie słuchałem sprzętu przed zakupem. Oczywiście ktoś może stwierdzić, że H/K lub DENON może grać lepiej - w chwili obecnej nie interesuje mnie inny sprzęt. Przekonałem się także jak wazne są głosniki, wczesniej miałem ampli podpięty pod KLIPSHE F2 i byłem zawiedziony. Na szczęście szybko udało mi się je zmienić na F3 - teraz bajka. Jeżeli masz już głośniki to może uda ci się wypożyczyć ampli do odsłuchu z nimi.

Do góry