Pomoc z podłączeniem audio plus kabel video

green.bania

New member
Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum i niestety zielonym. Niedawno kupiłem telewizor LCD LG FULL HD 32LG5070 czy jakoś.
Podłączyłem komputer do tv kablem takim jak podpina się do normalnego monitora. Wybieram opcję RGB w tv, przy włączeniu filmu nie ma dźwięku, więc podpinam kabel czincze takie z jednej strony ma svideo i 1 czincze audio a z drugiej strony 3 czincze audio 2 i 1 video. Podpinam 2 audio i z drugiej strony 1 czincz audio do kompa. I nie działa.
Może troszke nie zrozumiale napisałem sorry inaczej nie potrafie.
Aha ale gdy podlącze te czincze s video do karty graf. i wszystkie audio jak sie nalezy i wlacze opcje w tv to wszystko działa lecz video jest jest w złyyyym stanie.
Bardzo prosze o pomoc jak ktos nie rozumie a potrafi pomoc to prosze pisac na 13413771 jak bede nie dostepny pisac byc moze jestem na niewidoku:-D

gatar

Active member
Bez reklam
Witaj.
Czy instrukcje do "LCD LG FULL HD 32LG5070 czy jakoś" czytałeś ?

darkmajin

Member
Bez reklam
hehehe....

fakt na poczatek naprawde pomoze...

podlacz tym kablem co niema dzwieku i gdzies w tv powinienes miec wejscie na Audio pc albo cos takiego wez kabel jack>2xczincz i podlacz powinno dzialac...

green.bania

New member
tak przeczytałem instrukcje składającą sie na ten temat az 1 strone.
Pozatym znalazłem tam wejscie na jecka pisze ze uzywa sie gdy podłączone jest RGB/DVI ale zrobiłem tak i nie działa:???:
P.s
zrobiłem to kablem jack-jack i nie działa
aha i do ostatniej wypowiedzi
czy mowisz o tym kablu ktory wczesniej opisałem tzn 1 svideo i audio druga strona 3czincze w tym jedno video??

Ostatnia edycja:

gatar

Active member
Bez reklam
Witam
Instrukcja jest faktycznie "płytka" jednakoż jest wyraźnie napisane i narysowane jak łączyć. Jeśli obraz masz t o skup sie na dźwięku. kabel mini Jack - miniJack + regulacja w TV i w ustawieniach audio w PC i musi działać.
Może przeinstaluj sterowniki audio ?

green.bania

New member
hmm powiadasz regulacja w tv to ja bym prosił o przykład bo raczej tam nie ma takiego ustawienia audio pc w tv;/
więc proszze napisac na gg 13413771

Do góry