Pomoc w zakupie, odtwarzacz BR

mikar

New member
Witam
Poszukuję bezproblemowego odtwarzacza Bluray. Będzie to prezent dla rodziców. kupili sobie kamerę HD i nie mają gdzie odtwarzać materiałów ;)
Bardzo zależy mi na tym żeby odtwarzacz bezproblemowo łykał wszelkiej maści xvid'y i mkv'y (również HD) z napisami w osobnym pliku txt (bardzo ważne). Pliki te podawane przez USB (Pendrive/dysk USB) lub przez sieć (najlepiej wifi)
Pamiętam że kiedyś były fajne modele LG. Aczkolwiek nie wiem jak jest teraz.
Bluray będzie podłączony do kina domowego Yamaha (ampli chyba RX-V371) i do TV 42'' Toshiba 42Z3030D.

Dzięki i pozdrawiam

mikar

New member
Witam,

Myślę, że 1000zł to max. Aczkolwiek chciałbym kupić poprostu najtańszy dobry spełniający moje wymagania.
Pozdrawiam

mikar

New member
Tak będą odtwarzane płyty. Głównie nagrane materiały z kamery HD. Wiem, że można je też przechowywać na dyskach, ale rodzice nie są przekonani do tego rozwiązania, wolą płyty. Poza tym mają kino domowe więc filmy Bluray i koncerty (ojciec lubi).

mikar

New member
Witam,
A jaki Bluray firmy Samsung byście polecili?
Kupiłem niedawno TV firmy Samsung i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony multimedialnością.
Szukam czegoś za ok 500zł co bezproblemowo czyta divx, xvid, mkv z napisami txt (oczywiście poza normalnymi płytami Bluray.
Modeli Samsunga jest strasznie dużo, jedne z C inne z D w nazwie modelu. Czym się różnią?
Potrzebuję to na prezent na święta dla rodziców.

Do góry