Pomoc w wyborze

maciekse

New member
Witam,

czytam forum już od jakiegoś czasu i szukam odpowiedzi jaki zestaw kina domowego najlepiej będzie spełniał moje wymagania. Połowę wyboru już mam za sobą, zdecydowałem się na amplituner Yamahy RX-V673, teraz jeszcze został problem doboru kolumn. Waham się miedzy Jamo S 608 HCS3 a Jbl Loft System 5.0. I teraz moja prośba o rade które kolumny lepiej zagrają z yamahą. Sprzęt głównie będę wykorzystywał do filmów 60% gier 30% i muzyki 10%. Pomieszczenie ma powierzchnie 24m2. Zestaw narazie bez suba, który zakupie w późniejszym czasie.

Będę wdzięczny za każda odpowiedź
Dzięki

woytaski

New member
Bez reklam
Jamo nie słuchałem, ale miałem okazję słuchać Loftów podpiętych do Marantz SR6007. Co prawda w stereo tylko. Dźwięk mnie nie zachwycił i nie powalił na kolana. Bas płaski i bez wyrazu, środek jakby zlany, bez wyraźnej separacji (ciężko było wyłapać brzmienie poszczególnych instrumentów). Być może w kinie będzie lepiej, aczkolwiek bez suba w kinie na pewno nie powali na kolana...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

maciekse

New member
Dzięki za odpowiedz
Co do suba to wiem ze bez niego w kinie jak bez drugiej reki ale chce najpierw sprawdzić jak dadzą sobie rade same głośniki, możliwe ze ilość basu będzie zadowalająca.Z tego co piszesz mały minus dla loftow, co bardziej mnie skłania do kupna jamo. Czekam na opinie kogoś kto miał styczność z tymi kolumnami w kinie i w połączeniu z Yamaha.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Praktycznie mógłbym napisać o Jamo s606/608 to samo co kolega niżej o JBL:) Może góra nie jest zlana, ale bardziej jazgotliwa, sucha. Wiesz, my juz patrzymy pod kątem Naszych zestawów. Dla kogoś kto kupuje pierwsze kino, to czy kupisz Jamo czy JBL będziesz zadowolony. Ja kupując Onkyo i Jamo s606 też miałem banan na ustach, a po 8 miesiącach już chciałem iść o poziom w górę bo mi czegoś brakowało. Nie ma co się sugerować opiniami tylko wybrać się do salonu i posłuchać. To co dla jednych bedzie nie do przyjęcia, innych wprawi w ekstazę. A im więcej bedziesz czytał porad, tym mniej będziesz wiedział. Taka niestety prawda, bo każdy Ci zachwali co ma w domu i co jemu się podoba.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry