Pomoc w wyborze

matteo23

New member
Cześć,

jestem kompletnie zielony w temacie. Niemniej wierze, ze moge liczyc na wasza pomoc, taka jak to forum pomoglo mi w wyborze lcd sharp 830e.

Poszukuje amplitunera i kolumn do pokoju z aneksem kuch. o wymiarach 17m2. Pokoj ma kształt splaszczonego prostokata. Nie mam za bardzo duzo miejsca na rozstawienie kolumn niemniej chcialbym sprzet w zestawie 5. Kolumny raczej beda ciasno ustawione.
Proporcje film/muzyka to 60:40.

Dzieki z gory.

budzet max do 2000, no moze jeszcze opcja do 2500pln.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W zasadzie w takiej wielkości pokoju i przy jego kształcie odpada opcja kolumn podłogowych ,widzę dwa rozwiązania
- kupno kompletu małych kolumn podstawkowych + ewentualnie subwoofera
-kupno kompletnego systemu 5.1
Z używek Tannoy FX 5.1 - żywy dźwięk o bardzo dobrej reprodukcji wysokich tonów ,bas bardziej skłaniający się ku miękkości niż kontroli ,świetnie też sprawdzi się w stereo ...tylko jest małe ale ,ponieważ subwoofer ma konstrukcję pasmowo-przepustową najlepsze rezultaty się osiąga jeżeli znajduje się blisko głównych głośników
Z nowych zestawów - Harman ,JBL ,do tego wszystkiego amplituner Denon ,Harman ,Marantz wybór jest duży

matteo23

New member
Dzieki.

Ampli Denon AVR-1713 czy moze wystarczy jakis slabszy?
Który najlepiej z HK? AVR 158?
Kolumny HKTS 20BQ czy HKTS 30?

a hk avr 70?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Dobry sprzęt ,Harman ogólnie robi dobre klocki .W Twoim przypadku możesz pozostać przy tańszym amplitunerze i droższych głośnikach ,co brzmieniowo będzie lepsze niż sytuacja odwrotna

matteo23

New member
OK, czyli staneło na:

Ampli Yamaha RX-V473 albo Onkyo TX-NR579 albo waham się jeszcze z tym HK AVR70.

Z ktorymi kolumnami bedzie najlepiej ktorys z powyzszych ampli?

HKTS9BQ czy może HKTS 30, ewentualnie HKTS 20BQ???

Do góry