Pomoc w wyborze

Prezes951

New member
witam
czytalem wiele na temat glosnikow amplitunerow do znudzenia i wybralem kilka rzeczy moze mozecie pomoc mi w wyborze glosnikow 5.1 i amplitunera do 4tys zł ma to grac w pokoju 4m na 6m
glownie do filmow i troche do muzyki bedzie to podpiete pod tv LG 42' LED
nie potrzebuje bluray bo i tak nie bede kupowal specjalnie filmow do niego wiec nie jest mi potrzebne bo przy ogladaniu filmow czy muzyki podobno nie ma wiekszej roznicy
do rzeczy upatrzylem takie amplitunery:

HARMAN KARDON AVR 160 AVR160
LUB
Yamaha RVX-671 RXV671
oraz glosniki takie:
ZESTAW KOLUMN KODA AV-800F/C/S + SW-8150

LUB
ZESTAW KOLUMN KODA HARMONY K-5300/F/C/S + SW5300

znalazlem jeszcze taki zestaw z blueray co prawda ale zawsze mozna kupic bez niego
HARMAN AVR 156 TAGA TAV-606 TAV606

co o tym myslicie i co byscie wybrali?
moze macie jakies wlasne sugestie?

Martino81

New member
Miałem ostatnio ten sam problem co Ty - co tu kupić.

Wybrałem Pioneera VSX-921 - ze względu dobrego stosunku do możliwości.

Teraz szukam reszty - na 99% będzie zestaw TAV-606 - powód j/w.

Koledzy bardziej oblatani w odsłuchach coś doradzą. Życzę powodzenia.

Na dzień dzisiejszy słaniałbym się chyba w kierunku RX-V671 choć nie twierdzę że VSX gra źle.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jeśli masz przeznaczone ok 4tys to kupisz o wiele lepszy zestaw. Nie baw się w Kode (przynajmniej nie przy twoim budżecie). Z amplitunerów mogę polecić Harman Kardon 255, Denon 1611/1612 i 1911/1912 - amplitunery te są niezłe w stereo ale prym prowadzi HK. Onkyo 608/609 - niezrównane w KD ale ciut gorsze stereo co do poprzedników.Takie uniwersalne Yamaha 667/767/671.Możesz posłuchać jeszcze Pioneer 921. Z kolumn Jamo s606/608, Quadral Quintas 6000, Dali concept 6, Tonsil Maestro II 180, JBL studio 180 (poza progiem cenowym, chyba że będzie promocja lub dozbierasz trochę grosza). Z kolumn najlepsze brzmienie mają Dali Concept 6 lub jeśli chodzi o KD to JBL (mocne uderzenie). Popytaj Blackninja o ceny bo ma czasami promocje i wyprzedaże. Musisz sam odsłuchać i dobrać sprzęt do swojej założonej kwoty. Wypisałem chyba większość w tej granicy dobrych sprzętów. Amplitunery będą się różniły ilością kanałów 5.1 vs 7.1, mocą no i bajerami (usb, radio internetowe). Czasami lepiej wziąć ubiegłoroczny ampli bo poza kilkoma bajerami niczym się nie różnią a cena sporo niższa i można dołożyć do lepszych kolumn. Aha co do kolumn Taga to też odpuść, to jest prawie to samo co Koda. Podałem Ci zestawy bez subwoofera. Co do subów to polecam Jamo sub 250/300, JBL ES 150P/250, Tonsil activ 250, są oczywiście lepsze ale i droższe. Moim zdaniem skup się na początek na kolumnach i ampli, sub możesz później dokupić.

Ostatnia edycja:

Prezes951

New member
co do jamo to wgl mi sie te glosniki nie podobaja sa hmm jakby to powiedziec nie w moim typie wole takie bardziej masywne troche jbl sa droge i to jest cena tylko za 2 frontowe a ja chce sie zmiescic w 4 tys z okablowaniem bo nie jestem nie wiadomo jakim koneseserem brzemienia zeby wydawac na to wiecej pieniedzy a co co amplitunerow to denod i onkyo to tez nie sa w moim typie lepiej wyglada pioneer i hk bo tez nie wydam pieniedzy na cos na co nie bede mogl patrzec :p
dokladnie mi chodzi o takie masywne proste glosniki ktore bede w dobrze grac i w miare wyglac
wiec prosilbym o konkretne zestawienie glosnikow 5.1 lubo 5.0 i z jakims subem i amplituner najlepiej hk albo pioneer albo yamaha ;)
a co do wlasnego odluschu to u mnie w opolskim nie ma zbyt duzego wyboru zeby cos odsluchac ;/

Ostatnia edycja:

bagiennik

New member
Bez reklam
Jest przecież chyba Media Markt w opolu ;)
Watpie żebyś kupił pioneera jakbyś tego posłuchał ;>
Obudowa to nie najszczęśliwsze kryterium wyboru ;p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do tych warunków ja wybierałbym Harmana avr 255 i kolumny Dali Concept.I to będzie Twój świetny wybór. Jak zapytasz Blackninja o ofertę powinieneś się zmieścić w wyznaczonej cenie.

Prezes951

New member
no tak ale to juz przekroczy moje wydatki a ja chce cos w sam raz w ten cenie i zeby jeszcze starczylo na okablowanie.
a co do wygladu to po co mam kupowac cos co mi sie nie podoba?
na 1 miejscu ma grac to jasne ale wygladac tez musi

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
no tak ale to juz przekroczy moje wydatki a ja chce cos w sam raz w ten cenie i zeby jeszcze starczylo na okablowanie.
a co do wygladu to po co mam kupowac cos co mi sie nie podoba?
na 1 miejscu ma grac to jasne ale wygladac tez musi

To zobacz Denon 1611, dobry i w miarę tani amp + Dali. Wdł allegro wychodzi ok 4400zł, więc u Blackninja na pewno z ceną się zmieścisz. Co do okablowania to kup normalne kable z miedzi beztlenowej. Ja mam kabelki za 2.50/m i nie narzekam. Będziesz oszczędzał na sprzęcie i kupował drogie kable to i tak efektu nie uzyskasz. Zresztą kable zawsze możesz zmienić a sprzęt już na lata będzie, więc lepiej zainwestować w lepszy.

saj1

New member
Witam,
szukam kina domowego do tv i muzyki głównie rokowej.
chce wydać ok3-3.5tys

pytanie czy:

za 3839zł jest wart swojej ceny??

YAMAHA RX-V671 + BD-S671 + KODA AV707 v3 + SW1000

a może w tej cenie kupie coć lepszego
czekam na opinie
pzdr SJA1

armi

New member
Bez reklam
ja na tą chwilę przy budżecie 3-4 a może nawet i 5k do KD rozpatrywałbym amp stereo + 2 dobre kolumny stereo + sub

wydaje mi się że taki zestaw biłby zestawy 5.1 i w KD a przede wszystkim w muzyce

Do góry