pomoc w wyborze: UE46C6500, LE46C650, E46C6600

fatty_boy

New member
pomoc w wyborze: Samsung UE46C6500, LE46C650, UE46C6600, Toshiba 42ZV635DG

Witam
Poszukuje tv lcd,

Poniżej podaje warunki:
odległość od ekranu ? od 2,6m do 3,3m
jak duży jest pokój ? ok 16m
becnie telewizor? SONY CRT 32" (właśnie się rozleciał)
jakie programy najczęściej oglądasz? brak preferencji, czasem sport
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
preferowana wielkość telewizora? zastanawiam się nad 40 i 46" - nie wiem jaką wielkość ???
preferowana marka ? w sypialni mam Sharpa ale teraz do salonu chcę coś innego
czego nie lubisz w telewizorach? wolnego przełączania się kanałów
jakie urządzenia będą podłączone ? kino domowe, PS3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? wiekszość TV, kilka filmów tygodniowo z DVD lub DIVX
jakimi złączami ? HDMI
jaki masz sygnał ? sygnał póki co zwykła kablówka ale w przyszłości coś cyfrowego będzie
ile programów HD ?
ma stać czy wisieć ? raczej wisieć choć jeszcze nie zdecydowałem

zastanawiałem się nad Samsungiem UE46C6500 (chociaż naczytałem się o podświetleniu led krawędziowym i opinie są różne) i LE46C650 Zależy mi na tym by filmy szły bezpośrednio z USB i bym mógł podłączyć go poprzez kartę bezprzewodową na usb do domowej sieci komp. W pobliżu tv nie mam kabla ethernet a że w domu mam internet bezprzewodowy chciałbym mieć możliwość podłączenia też tv.
Zastanawiałem się też nad Samsungiem UE46C6600 bo ma funkcję PVR. ale tego modelu nie mogę nigdzie znaleźć więc nawet nie wiem ile on kosztuje.

Zainteresował mnie też Toshiba 42ZV635DG (ponoć bardzo dobre skalowanie nawet przy słabym sygnale analogowym) tyle tylko, że chyba nie ma DLNA i Interentu. Rozmiar 42" w cenie ok 3999zł. Taniej można kupić Samsunga UE46C6500 ??
No i czas rekacji w.w Toshiby to ponoć 8ms - czy to nie za dużo jak na oglądanie sportu i dynamicznych akcji w filmach. Nie wspomnę już o grach??

Wielkie dzięki za pomoc w wyborze.

Ostatnia edycja:

yaro_plo

New member
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem LE46C650.
Pokój 25m2, odległość od TV 3,5m
Obraz kozak, podłączony mam dysk 3.5" 1,5TB - śmiga aż miło, zero przycięcia wszystko płynnie i elegancko - trzymam na nim filmy full HD
funkcje: internet przez LAN, oglądam filmy z komputera dvdrip
Polecam powyższy model.

fatty_boy

New member
Zastanawiam się jeszcze nad wielkością
46" może być na ścianie trochę przytłaczający pokój. Szkoda tylko, że mniejszy niż 46" jest tylko 40"

cureman

Active member
Bez reklam
Zastanawiam się jeszcze nad wielkością
46" może być na ścianie trochę przytłaczający pokój. Szkoda tylko, że mniejszy niż 46" jest tylko 40"

Lepiej kup od razu 46 ja kupiłem 46 i po miesiącu stwierdziłem że jest za mały ! Teraz mam 55 C6700 i jest w sam raz.Kupisz 40 cali i po mc stwierdzisz że jest za mały .Na twój pokój 46 cali na sciane jest idealny.Pozdrawiam

fatty_boy

New member
>>UE46C6600 bo ma funkcję PVR
@fatty_boy
a czytałeś dokładne zastosowanie tego nagrywania ?

PVR
"Rozbudowana funkcja Personal Video Recorder Ready ułatwia nadrabianie zaległości w oglądaniu ulubionych programów. Po prostu podłącz swoją pamięć USB lub dysk HDD i wybierz kanał, godzinę i datę w menu. Funkcja Personal Video Recorder Ready zrobi za ciebie resztę, umożliwiając odtworzenie ulubionych filmów o dowolnej porze."

Ale chyba to sobie odpuszcze to sobie bo niektóre dekodery umożliwiają zapis.

Tak więc zostaje na polu bitwy (na rozmiar też się już zdecydowałem - 46"):
Samsung UE46C6500 -zastanawia mnie tylko to podświetlenie krawędziowe czy daje to radę
Samsung LE46C650
Toshiba 42ZV635DG - w tym zastanawia mnie chyba stosunkowo długi czas reakcji wynoszący 8ms

Samsung ma teraz ofertę zwrotu części kasy i tak np za UE46C6500 jest zwrot 500zł a za LE46C650 zrot 300zł.
UE46C6500 można kupić za 4400zł i do tego otrzymać zwrot 500zł więc 3900zł ty chyba niezła cena jak za ten tv.

Jednakże proszę o dalsze podpowiedzi. Najbardziej interesuje mnie czy pakować się w podświetlanie krawędziowe czy zbierac dalej na full led.

pzdr

fatty_boy

New member
A co sądzicie o:
Philips 42PFL8404H tu jest czas reakcji 3ms

czy to prawda że Samsung LE46C650 też ma aż 8ms czas reakcji??

Ostatnia edycja:

Wojt@s

New member
ja chce Panowie kupić
za 3100zł model 40c6500 bo z akcją zwrot kasy 300 zł za ten model

TV kosztuje 3400 zł

to chyba dobra cena
co powiecie ?

fatty_boy

New member
Tylko ze Zwrot kasy jest obiety zakupem w 4 sklepach, euro, mediaexpert i dwóch fotograficznych.

Gdzie widziałes za 4400zł model 46c6500 ze zwrotem kasy?bo sam jestem w trakcie zakupów

Opierałem się na: strona

*** SYSTEM ZWROTU KASY *** - regulamin promocji i ważne informacje!!!

Dziś będę dzwonił do Samsunga oraz będę w zaprzyjaźnionym sklepie z AGD RTV to się dowiem co i jak.

fatty_boy

New member
Opierałem się na: strona

*** SYSTEM ZWROTU KASY *** - regulamin promocji i ważne informacje!!!

Dziś będę dzwonił do Samsunga oraz będę w zaprzyjaźnionym sklepie z AGD RTV to się dowiem co i jak.

Rano jeszcze oferta była.
Dzwoniłem do Samsunga i potwierdzili że ze z tego sklepu też jest zwrot kasy. No ale już oferty nie ma :(

Dzwoniąc do 2bis.pl powiedzieli, że telewizory będą mieli w czwartek.

Samsun faktycznie potwierdził, że kupując poprzez sklep internetowy 2bis.pl lub np electro.pl można też uzyskać zwrot kasy.

Pozdrawiam

ps. Czy do LE46C650 chcąc podłączyć dysk zewnętrzny musi on mieć własne zasilanie czy wystarczy zasilanie z USB TV??

Ostatnia edycja:
Do góry