pomoc w wyborze: Samsung UE46C6500, LE46C650, UE46C6600, Toshiba 42ZV635DG
Witam
Poszukuje tv lcd,
Poniżej podaje warunki:
odległość od ekranu ? od 2,6m do 3,3m
jak duży jest pokój ? ok 16m
becnie telewizor? SONY CRT 32" (właśnie się rozleciał)
jakie programy najczęściej oglądasz? brak preferencji, czasem sport
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
preferowana wielkość telewizora? zastanawiam się nad 40 i 46" - nie wiem jaką wielkość ???
preferowana marka ? w sypialni mam Sharpa ale teraz do salonu chcę coś innego
czego nie lubisz w telewizorach? wolnego przełączania się kanałów
jakie urządzenia będą podłączone ? kino domowe, PS3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? wiekszość TV, kilka filmów tygodniowo z DVD lub DIVX
jakimi złączami ? HDMI
jaki masz sygnał ? sygnał póki co zwykła kablówka ale w przyszłości coś cyfrowego będzie
ile programów HD ?
ma stać czy wisieć ? raczej wisieć choć jeszcze nie zdecydowałem
zastanawiałem się nad Samsungiem UE46C6500 (chociaż naczytałem się o podświetleniu led krawędziowym i opinie są różne) i LE46C650 Zależy mi na tym by filmy szły bezpośrednio z USB i bym mógł podłączyć go poprzez kartę bezprzewodową na usb do domowej sieci komp. W pobliżu tv nie mam kabla ethernet a że w domu mam internet bezprzewodowy chciałbym mieć możliwość podłączenia też tv.
Zastanawiałem się też nad Samsungiem UE46C6600 bo ma funkcję PVR. ale tego modelu nie mogę nigdzie znaleźć więc nawet nie wiem ile on kosztuje.
Zainteresował mnie też Toshiba 42ZV635DG (ponoć bardzo dobre skalowanie nawet przy słabym sygnale analogowym) tyle tylko, że chyba nie ma DLNA i Interentu. Rozmiar 42" w cenie ok 3999zł. Taniej można kupić Samsunga UE46C6500 ??
No i czas rekacji w.w Toshiby to ponoć 8ms - czy to nie za dużo jak na oglądanie sportu i dynamicznych akcji w filmach. Nie wspomnę już o grach??
Wielkie dzięki za pomoc w wyborze.
Witam
Poszukuje tv lcd,
Poniżej podaje warunki:
odległość od ekranu ? od 2,6m do 3,3m
jak duży jest pokój ? ok 16m
becnie telewizor? SONY CRT 32" (właśnie się rozleciał)
jakie programy najczęściej oglądasz? brak preferencji, czasem sport
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem
preferowana wielkość telewizora? zastanawiam się nad 40 i 46" - nie wiem jaką wielkość ???
preferowana marka ? w sypialni mam Sharpa ale teraz do salonu chcę coś innego
czego nie lubisz w telewizorach? wolnego przełączania się kanałów
jakie urządzenia będą podłączone ? kino domowe, PS3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? wiekszość TV, kilka filmów tygodniowo z DVD lub DIVX
jakimi złączami ? HDMI
jaki masz sygnał ? sygnał póki co zwykła kablówka ale w przyszłości coś cyfrowego będzie
ile programów HD ?
ma stać czy wisieć ? raczej wisieć choć jeszcze nie zdecydowałem
zastanawiałem się nad Samsungiem UE46C6500 (chociaż naczytałem się o podświetleniu led krawędziowym i opinie są różne) i LE46C650 Zależy mi na tym by filmy szły bezpośrednio z USB i bym mógł podłączyć go poprzez kartę bezprzewodową na usb do domowej sieci komp. W pobliżu tv nie mam kabla ethernet a że w domu mam internet bezprzewodowy chciałbym mieć możliwość podłączenia też tv.
Zastanawiałem się też nad Samsungiem UE46C6600 bo ma funkcję PVR. ale tego modelu nie mogę nigdzie znaleźć więc nawet nie wiem ile on kosztuje.
Zainteresował mnie też Toshiba 42ZV635DG (ponoć bardzo dobre skalowanie nawet przy słabym sygnale analogowym) tyle tylko, że chyba nie ma DLNA i Interentu. Rozmiar 42" w cenie ok 3999zł. Taniej można kupić Samsunga UE46C6500 ??
No i czas rekacji w.w Toshiby to ponoć 8ms - czy to nie za dużo jak na oglądanie sportu i dynamicznych akcji w filmach. Nie wspomnę już o grach??
Wielkie dzięki za pomoc w wyborze.
Ostatnia edycja: