Witam.
Nie jestem specem od TV i potrzebuję pomocy przy wyborze TV. Chciałbym zakupić 55' TV z UHD ( taki który delikatnie polepszy wszystko z jakości FullHD - o ile to możliwe ) TV będzie używany głównie do oglądania programów telewizyjnych, gry na konsoli PS4 oraz oglądania filmów z laptopa podłączonego poprzez HDMI. 3d nie interesuje mnie - ale jego obecność będzie plusem. Gdzieś przeczytałem iż im więcej Hz - tym lepiej, ale są chyba jakieś dwie wartości tych Hz - producenci piszą np. 1400Hz a naprawdę matryca ma 100Hz - tutaj liczę na pomoc
. Jeżeli chodzi o zakrzywiony TV - jest jakaś różnica poza prestiżem i ceną?
1. Odległość od ekranu: 3-4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: nie wpada bezpośrednio do pokoju
3. Jak duży jest pokój: około 18m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Hanspree
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, filmy, seriale, gry na konsoli PS4
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Przez cały dzień
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: różnie
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ( nie wiem
)
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa ( błyszcząca odbija światło bardziej )
11. Preferowana wielkość telewizora: 55 cali
12. Preferowana marka: Samsung, Sony, Philips
13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% TV, 40% PS4
14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i lekko z boku
15. Ma mieć 3D: Raczej nie będę korzystał - ale jak będzie to +
16. Ma stać czy wisieć: Wisieć docelowo
17. Rozdzielczość: 4K
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość obrazu, płynność oglądania
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ~6
20. Budżet: około 4500 - z lekkim marginesem
Przeszukałem troszkę internetu i (pewnie niesłusznie) wybrałem 3 modele 55' TV: Samsung UE55JU6500, Sony serii X80 i Philips 55PUS7600.
Z góry dziękuję za poruszenie wątku!
Nie jestem specem od TV i potrzebuję pomocy przy wyborze TV. Chciałbym zakupić 55' TV z UHD ( taki który delikatnie polepszy wszystko z jakości FullHD - o ile to możliwe ) TV będzie używany głównie do oglądania programów telewizyjnych, gry na konsoli PS4 oraz oglądania filmów z laptopa podłączonego poprzez HDMI. 3d nie interesuje mnie - ale jego obecność będzie plusem. Gdzieś przeczytałem iż im więcej Hz - tym lepiej, ale są chyba jakieś dwie wartości tych Hz - producenci piszą np. 1400Hz a naprawdę matryca ma 100Hz - tutaj liczę na pomoc
1. Odległość od ekranu: 3-4m
2. Jak słońce świeci w pokoju: nie wpada bezpośrednio do pokoju
3. Jak duży jest pokój: około 18m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: Hanspree
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, filmy, seriale, gry na konsoli PS4
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Przez cały dzień
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: różnie
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: ( nie wiem
10. Matryca błyszcząca czy matowa: raczej matowa ( błyszcząca odbija światło bardziej )
11. Preferowana wielkość telewizora: 55 cali
12. Preferowana marka: Samsung, Sony, Philips
13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 60% TV, 40% PS4
14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i lekko z boku
15. Ma mieć 3D: Raczej nie będę korzystał - ale jak będzie to +
16. Ma stać czy wisieć: Wisieć docelowo
17. Rozdzielczość: 4K
18. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość obrazu, płynność oglądania
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ~6
20. Budżet: około 4500 - z lekkim marginesem
Przeszukałem troszkę internetu i (pewnie niesłusznie) wybrałem 3 modele 55' TV: Samsung UE55JU6500, Sony serii X80 i Philips 55PUS7600.
Z góry dziękuję za poruszenie wątku!