Pomoc w wyborze odtwarzacza cd.

exciter555

New member
Witam serdecznie. Posiadam wzmacniacz Pioneer A 777 i do tego kolumny melodika Bl 40. Szukam jakiegos cd do 400-500pln, oczywiscie uzywanego. SLucham Rocka, Metalu. Zalezy mi na solidnym , kontrolowanym szybkim basie i detalicznej gorze , ale nie klujacej, meczacej. Znalazlem 3 typy. Co o nich sadzicie?

Pioneer Pds 802
Onkyo 7511 (tutaj ciagle dostepny jest laser)
Marantz cd 63 special edition

Pozdrawiam...

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Najbardziej zaawansowany jest ten pierwszy ,dźwiękowo też nie zawiedzie .Pozostałe też zapewnią dobry dźwięk ,dobrą propozycją może być Yamaha CDX 3xxx/4xxx/5xxx będzie bardzo dobry bas i dynamika ,ogólnie brzmienie muzykalne i gęste

exciter555

New member
Dzieki za szybka odpowiedz. Najbardziej do mnie przemawia to Onkyo ze wzgledu na latwo dostepny laser. Natomiast Pioneer by pasowal do wzmacniacza, ale to raczej najmniej wazne. Ciekaw jestem ktory z nich ma lepsza podstawe basowa i szczegolowosc. Chociaz podejrzewam , ze one i tak podobnie graja gdyz to mniej wiecej z podobnej polki cenowej sa odtwarzacze.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Miałem kiedyś odtwarzacz Onkyo ,rzeczywiście nigdy nie miałem z nim kłopotu ,wysokie tony były trochę cofnięte - to było słychać na każdej płycie .Dźwięk nie był nadzwyczaj detaliczny ,ale też trudno mówić aby odtwarzacz gubił szczegóły ,przeciętnie wypadała stereofonia .Bas schodził stosunkowo nisko ,bardzo dobra była dynamika odtwarzacz szybko oddawał dźwięki z krańców pasma .Najlepsza była średnica - bardzo melodyjna bez śladów ostrości ,sterylności czy suchości - po prostu naturalna ,świetnie wypadały głosy żeńskie

Ostatnia edycja:
Do góry