Pomoc w wyborze modelu Blu-ray do 500zł

avacanda

New member
Witam.
Stoję przed zakupem odtwarzacza Blu-ray i mam problem bo kompletnie neiwiem co wybrać. Zależy mi na czymś max do 500 zł (najlepiej to nawet do 400). Odtwarzacz będzie używany raczej do oryginałów (jokoś divxów nie lobię). TV to Philips 42plf4007, ampli DENON-1611 oraz zestaw JBL SCS178.
W marketach jest spory wybór pomiędzy LG samsungiem i innymi które nawet nie przekraczają kwoty 400 zł. Nie zależy mi na jakimś "wypasie" bo odtwarzacz będzie włączany raptem kilka razy w m-cu.
Z góry dziękuję Wam za pomoc.

avacanda

New member
Dodam jeszcze że nie interesuje mnie kompletnie 3D. Może jakiegoś philipsa polecicie? Znalazłem w euro Philipsa BDP3280 oraz Phila BDP5180/12 - są w dobeych cenach ale czy warto ? może w podobnych cenach inne?

I

irek6311

Guest
SAMSUNG BD-D5500 czy LG BP420 i zakup na Allegro bo najtaniej (~ 430zł na Allegro) .

I

irek6311

Guest
Te dwa modele używałem w domu to i polecam ...
Philipsów dawno nie miałem ale moim zdaniem SAMSUNG/LG oferuje więcej na mniejszą kasę ,
oba modele co poleciłem oferują to co moim zdaniem najpotrzebniejsze w takim odtwarzaczu ...
jak chcesz Philipsa to ok ;) ja tylko dałem propozycję .

avacanda

New member
A co sądzisz o Pioneer BDP-140 - kosztuje podobnie i chyba najbardziej mi się podoba - niema błyszczącego frontu. Poineer to chyba dobra firma. Proszę o opinie na temat tego BR

I

irek6311

Guest
BDP-140 mam i jak na rzazie zadowolony jestem < DVD/Blu-Ray odtwarza na 5+ ,
większość plików obsługuje z tego co sprawdziłem vs DLNA ,
ogólnie to można napisać że w tym pułapie cenowym jakość obrazu/Jakość wykonania odtwarzacza jest na zbliżonym poziomie ,
miałem Samsungi/LG/ teraz Pioneer i szczerz napiszę że poziom tego sprzętu zbliżony jest ,
kupiłem ten BDP-140 by zunifikować sprzęt (teraz z jednego pilota steruję .

Do góry